Fietslease bij een Profile 'de Fietsspecialist' winkel

Een fiets leasen of huren kan op diverse manieren

Bent u op zoek naar fietsenwinkels die fietsen verhuren voor een dagje weg of een vakantie? Kijk dan op onze fietsverhuurpagina.

Wie kan er een fiets leasen en waar is dit mogelijk? 

Iedere Nederlander kan een fiets leasen bij één van de 100 Profile 'de Fietsspecialist' winkels in Nederland!

Wat is fietslease?

Bij fietslease (voor de nuchtere Hollander: het huren van een fiets) zijn er diverse opties, waarbij per maand betaald moet worden voor de fiets of het gebruik daarvan. Bij financial lease bent u zelf eigenaar van de fiets tijdens de leaseperiode. Daarmee ligt ook de verantwoordelijkheid van de fiets bij u (verzekeren en onderhouden bijvoorbeeld). Bij operational lease bent u geen eigenaar van de fiets, maar betaalt u of uw werkgever een vast bedrag per maand voor slechts het gebruik van de fiets. U bent dus geen eigenaar. Het bedrag voor beide lease-opties hangt af van de prijs van de fiets, de looptijd en het aantal kilometers dat u per jaar fietst. 

Privé en zakelijk leasen

Er zit ook onderscheid in zakelijk leasen en privé leasen van een fiets. Bij het zakelijk leasen van een fiets betaalt het bedrijf waar u werkt het maandelijkse leasebedrag. Bij deze manier van leasen betaalt u wel zelf nog de bijtelling. Bij private lease van een fiets betaalt u zelf een vast bedrag per maand om de fiets te gebruiken. 

Zakelijk leasen in 2020

Vanaf 1 januari 2020 heeft de politiek bepaald dat zakelijk een fiets leasen hetzelfde is als zakelijk een auto leasen. Voor de prive-kilometers van fietsen, e-bikes en speed pedelecs wordt dan 7% bijtelling gerekend. 

Waarom zou ik een fiets leasen?

De diverse lease-opties maken fietsen betaalbaar voor iederen Nederlander. De aanschaf van bijvoorbeeld een elektrische fiets is een behoorlijke investering. Als u die investering niet in één keer kunt of wilt betalen dan is een vast leasebedrag per maand een goed alternatief. Daarnaast maken diverse opties van fietslease het voor bedrijven mogelijk om fietsen bij werknemers te promoten. Gezonde, fitte werknemers dragen bij aan minder ziekteverzuim, dus voordelen voor iedereen.


Hoe kan ik een fiets leasen?

  • LeaseGemak:

Bij LeaseGemak heeft u de mogelijkheid om voor 3 jaar een (elektrische) fiets naar keuze te leasen!

 

  • Fietsabonnement:
Met het Viets & Go abonnement least u 4 jaar lang
e-bike voor een vast maandbedrag.

  • Werkkostenregeling:

De aangepaste regeling van de 'fiets
van de zaak'.

  • In termijnen betalen:

Met het FietsDirectPlan eenvoudig en

veilig een fiets leasen en gespreid betalen.