Elektrische fiets heren

Op zoek naar stevige elektrische herenfietsen? Die vind je hier! Wil je advies over de juiste framemaat? Bekijk dan eens onze blog over framematen. Voor extra informatie of een proefrit op een elektrische herenfiets ben je uiteraard altijd welkom in de Profile 'de Fietsspecialist' winkel in jouw buurt
Lees meer
18 van 64 resultaten
Sorteren op

Wat zijn de voordelen van een elektrische herenfiets?

Een elektrische herenfiets heeft diverse voordelen. Eén van de belangrijkste is de stabiliteit van het frame. Door de dwarsbuis krijgt het frame - en daarmee de hele fiets - meer stabiliteit. Dit wordt in de fietsenbranche ‘torsiestijfheid’ genoemd.

Waarom een elektrische herenfiets bij Profile ‘de Fietsspecialist’

Wil je een elektrische herenfiets kopen? Kies dan voor Profile. Bij ons krijg je bij elke elektrische herenfiets een Servicepas en daar kun je vrijwel altijd het 5 jaar garantiepakket aan koppelen. Op deze manier wordt je bijvoorbeeld automatisch uitgenodigd voor service- en onderhoudsbeurten die je gemakkelijk online in de agenda kunt inplannen. Handig toch?

Elektrische herenfiets met of zonder tussenstang

Het verschil tussen een elektrische damesfiets en een elektrische herenfiets is de tussenstang (ook wel dwarsbuis genoemd). Door deze tussenstang wordt het frame van de fiets een stuk steviger. Hierdoor is het voor langere mensen fijner kracht zetten op de pedalen.

Welke elektrische fiets heren kopen?

De meeste fietsfabrikanten produceren krachtige en robuuste elektrische herenfietsen. Dat mag ook wel, want over het algemeen zijn heren langer en zwaarder dan dames. Je kunt bij Profile onder andere kiezen uit onderstaande topmerken:

 

Framemaat en framehoogte elektrische fiets heren berekenen

Wil je berekenen welke framemaat elektrische herenfiets je nodig hebt? Daar helpen wij je graag bij. Er zijn verschillende manieren om de juiste framehoogte te berekenen. De makkelijkste optie is met onderstaande tabel:

Lengte (cm)                      Framemaat (cm)         

 

150 - 160                                        49                                                       

160 - 170                                        53                                           

170 - 175                                        57                                        

175 - 180                                        61                                      

180 - 195                                        65                                           

195 - 210                                        70            

 

Mocht je van jezelf weten dat je vrij lange benen hebt vergeleken met de rest van jouw lichaam, dan kan deze methode met tabel onvoldoende zijn. Meet in plaats daarvan je binnenbeenlengte op en gebruik deze formule: Binnenbeenlengte x 0,68. = framemaat.

 

Proefrit op elektrische herenfiets

Als je een elektrische herenfiets gaat kopen, is het slim om eerst een proefrit te maken. Door een proefrit kom je er onder andere achter of de geometrie van het frame bij jou past. Die verschilt namelijk per fiets. Kies je een elektrische herenfiets met een recht op zit? Dan is die perfect voor korte afstanden. Er zijn ook elektrische herenfietsen die gemaakt zijn om licht voorover op je fiets te zitten. Dit zijn elektrische fietsen voor lange afstanden. Vooral bij deze elektrische herenfietsen is het belangrijk om eerst een proefrit te maken. Neem dus contact op met de Profile winkel om de hoek om te informeren naar de mogelijkheden.

Kies voor Profile ‘de Fietsspecialist’

Profile noemt zich niet voor niets ‘de Fietsspecialist’. Een topassortiment van stadsfietsenelektrische fietsenonderdelenaccessoires en kleding is namelijk niet voldoende. Profile garandeert je daarom ook het beste advies en uitgebreide service. Vóór, tijdens en zeker ook na je aankoop. Met meer dan 100 winkels zit er altijd een bij jou in de buurt.