Maak een proefrit en vind de elektrische fiets voor jou

Op zoek naar een (nieuwe) elektrische fiets, maar weet je niet waar je moet beginnen of kijken? Laat ons het werk doen! Vraag een vrijblijvende proefrit aan en laat je adviseren door de specialist. Met meer dan 500 elektrische fietsen van de beste merken zit er altijd een fiets voor jou tussen. En met meer dan 100 winkels is een proefrit nooit te ver weg. Maak een proefrit en ontdek welke fiets het beste bij jou past.


 
Gratis en vrijblijvend

 Persoonlijk advies in meer dan 100 winkels

 Ruim assortiment aan topmerken

Hoe werkt het plannen van een proefrit?

Stap 1. Waar ga je je e-bike voor gebruiken?

Bedenk allereerst waar je je nieuwe e-bike voor wilt gebruiken. Wil je op de fiets naar werk? Wil je langere ritten door de natuur gaan maken? Of zoek je een fiets om de auto te laten staan?

Stap 2. Kies uit één van de categorieën

Kies vervolgens uit één van de drie onderstaande categorieën: Woon-werk, Recreatief of Het alternatief voor de auto.

Stap 3. Kies je e-bike

Blader door de fietsen uit jouw gekozen categorie en klik op de fiets die het beste bij je voorkeur én prijsklasse past. Klik op de knop 'Plan proefrit' om je proefrit te plannen bij de winkel bij jou in de buurt.

Stap 4. De proefrit inplannen

De specialist van de winkel die je hebt uitgekozen neemt contact met je op om de proefrit te plannen. De specialist stelt een aantal vragen om zo je wensen vast te stellen zodat hij de ideale fietsen voor jou kan klaarzetten.

Stap 5. De dag van de proefrit

Het is zover! Op de afgesproken dag en tijd zet de specialist het model voor je klaar dat je gekozen hebt, en een aantal vergelijkbare modellen die je ook kunt testen. Jij krijgt ruim de tijd om op je gemak je nieuwe e-bike uit te testen, je te laten adviseren én al je vragen te stellen.

Ik zoek... een woon-werk e-bike

Op zoek naar een elektrische fiets om naar werk te fietsen? Fiets je vooral in de stad en ben je op zoek naar ondersteuning om het viaduct en de felle tegenwind te trotseren? Dan zijn één van deze elektrische stadsfietsen jouw perfecte match. Klik op een van de onderstaande modellen en plan je proefrit. Tijdens je proefrit ben je natuurlijk in de gelegenheid om vergelijkbare e-bikes te testen.

Vind je woon-werk e-bike

Ik zoek... de recreatieve ritjes e-bike

Liever een e-bike waar je ook mee door de natuur kan fietsen? Langere ritjes kan afleggen en je hoofd kunt leegmaken? Dan zijn deze sportieve elektrische fietsen iets voor jou. Klik op een van de onderstaande modellen en plan je proefrit bij een winkel bij jou in de buurt. Tijdens je proefrit ben je natuurlijk in de gelegenheid om vergelijkbare e-bikes te testen.

Vind je recreatieve e-bike

Ik zoek... het beste alternatief voor de auto

Van plan om de auto minder vaak te pakken? Of wil je een goed alternatief? Dan zijn deze modellen 'the one'. Kies voor een speed pedelec of elektrische bakfiets voor snelheid én plek om al je boodschappen mee te nemen. Klik op een van de onderstaande modellen en plan eenvoudig je proefrit. Tijdens je proefrit ben je natuurlijk in de gelegenheid om vergelijkbare modellen te testen.

Vind je alternatief voor de auto

Veelgestelde vragen: alles wat je wilt weten over een proefrit

Waarom een proefrit op een elektrische fiets?

Een elektrische fiets gaat voor een langere tijd mee. Het is dus belangrijk dat je de ideale fiets kiest passend bij jouw wensen. Waar wil je de e-bike voor gebruiken? Waar ga je fietsen? En hoeveel kilometer rijd je gemiddeld per fietsrit?

Wat kan ik verwachten tijdens een proefrit?

Bij een proefrit staat de e-bike specialist voor je klaar op de afgesproken tijd en datum. We hebben verschillende modellen voor je klaargezet die je kunt gaan proefrijden, uiteraard passend bij jouw wensen en behoeften. Je krijgt rustig de tijd om op elke fiets een rondje te rijden en om al je vragen te stellen. De specialist zal je adviseren welke fiets het meest geschikt is voor jou, maar het is ook slim om vooraf vragen te bedenken. Bereid je dus goed voor zodat de specialist al je vragen kan beantwoorden.

Wat kost een proefrit?

Een proefrit is vrijblijvend, dit kost je dus helemaal niets. Je krijgt tijdens een proefrit ruim de tijd om verschillende elektrische fietsen te testen op advies van de specialist. Nog niet overtuigd? Geen probleem. Slaap er een nachtje over of oriënteer je nog even verder.

Op welke fietsmerken kan ik een proefrit maken?

We snappen dat je benieuwd bent naar het merk of de merken waar je een proefrit mee kan maken. Elke winkel heeft een ruim assortiment aan topmerken, maar niet alle merken zijn in elke winkel te koop. Dat zou simpelweg niet passen! Bij alle proefritten die zijn ingepland, bellen wij je vooraf. Zo kunnen we samen kijken naar je wensen en behoeften en zo de beste testfietsen voor je klaarzetten.

Wil je toch een bepaald merk proefrijden? Zoek een winkel bij jouw in de buurt en maak deze favoriet. Zo zie je op de website alleen nog het (fiets)assortiment van deze winkel. Wordt het merk niet in deze winkel geleverd? Selecteer dan een andere winkel bij jou in de buurt.

Waarom een proefrit bij Profile 'de fietsspecialist'?

Wil je een proefrit voor een elektrische fiets plannen? Dan zit je bij Profile 'de fietsspecialist' goed. Met meer dan 500 elektrische fietsen van topmerken zoals GazelleSpartaKogaBatavus en Cortina is er altijd een fiets die bij jou past. Haal je fiets op bij de Profile bij jou in de buurt, of laat hem gratis thuisbezorgen.

Daarnaast krijg je bij aankoop van een nieuwe fiets de Profile Servicepas. Je kunt vervolgens zelf kiezen welk servicepakket je hieraan koppelt. Bij elektrische fietsen kun je vrijwel altijd kiezen voor het 5 jaar garantiepakket. Zo kun je 5 jaar lang onbezorgd fietsen op je e-bike. Dat is 5 jaar lang reparatie of vervanging.* op bijvoorbeeld je motor of accu. En met meer dan 100 winkels stap je zo weer op!

Hebben jullie nog tips?

Het is altijd goed om je voor te bereiden op een proefrit. Bedenk vooraf welke vragen je graag wilt stellen, en probeer meerdere merken en modellen uit, zelfs als je ze niet meteen zelf zou kiezen.

Wil je graag wat meer weten over elektrische fietsen en waar je op moet letten bij de aankoop van een e-bike? Bekijk dan onze e-bike aankoopgids. Zo vind je onder meer informatie over de verschillende typen motoren, de actieradius en de remmen.