Fietsen

Het juiste frame

Een fiets moet u goed passen. Dat zit onder andere in de juiste framemaat. Deze zal elke Profile "de Fietsspecialist" samen met u bepalen wanneer u bezig bent met de aanschaf van een nieuwe fiets. Toch is ook op eenvoudige wijze zelf te bepalen welke framemaat voor u de juiste is.

Verschillende maten

Damesfietsen zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat 51, oplopend tot maat 61. Herenmodellen kunnen standaard variëren van maat 54 tot 66. Deze lengtes staan voor de lengte van de zitbuis van uw fiets. Sommige moderne sportfietsen werken echter met maten als S, M, L en XL. Het belangrijkste is echter dat uw fiets u goed past. Vraag indien nodig daarom altijd advies!

Wilt u alvorens een bezoek te brengen aan een fietsspeciaalzaak weten wat voor u de juiste framemaat is, volg dan de volgende stappen.

1 Ga zonder schoenen rechtop staan met de voeten parallel en ± 15 cm uit elkaar 
2 Meet de afstand van uw zitvlak tot aan de grond 
3 Uw ideale framehoogte is 2/3 van deze afstand. (voor ATB`s 1/2)

De juiste afstelling

Een fiets met het juiste frame is niet voldoende voor een ideale en comfortabele zithouding. Ook de afstelling van zadel en stuur spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoogte en helling van het zadel

Uw beenlengte bepaalt op welke hoogte uw zadel eigenlijk moet worden afgesteld. Deze is prima zelf te bepalen aan de hand van de volgende stappen:

1 Ga op het zadel zitten 
2 Zet de hak van één van uw voeten op een pedaal 
3 Draai de crank zodat het pedaal met uw voet zich in de laagste positie bevindt 
4 Uw been moet nu vrijwel gestrekt zijn, met de crank-arm parallel aan de zitbuis

Veel mensen geven de voorkeur aan een zadel dat horizontaal staat, maar u kunt het natuurlijk een beetje naar voren of achteren laten hellen. Tip: doe aanpassingen met kleine stapjes en niet voor u aan een lange tocht begint!

Hoogte en stand van het stuur

Een goede afstelling van uw stuur bevordert het comfort tijdens het fietsen. Let bij het verstellen echter altijd op de volgende punten:

1 De aanduidingen op de stuurpen voor de maximale hoogte mogen niet zichtbaar zijn
 2 Het stuur moet altijd vrij kunnen bewegen zonder dat rem- of versnellingskabels iets raken of kunnen blijven haken 
3 Let op: soms heeft het afstellen van het stuur invloed op de werking van de remmen! Doe daarom altijd een korte remcontrole voor u weer gaat fietsen.

Wellicht was u er er al van op de hoogte: dankzij de invoering van de wet met de bijnaam `Paarse Krokodil` is de regeling wat betreft `de fiets van de zaak` per 1 januari 2007 door de overheid aangepast.

Wanneer iemand vóór deze datum deelman aan een fietsproject werd bij het salaris een bedrag van €68,- bijgeteld. Deze bijtelling is per 1 januari 2007 komen te vervallen. Een door de werkgever vergoede of verstrekte fiets (tot €749,-) is nu geheel onbelast. De werknemer krijgt geen bedragen meer bij zijn salaris geteld, zodat er ook geen belasting meer wordt over geheven. Ook de vergoeding van de fietsaccessoires (zoals een extra slot, een fietstas, een fietscomputer en dergelijke) wordt eenvoudiger. Fietsaccessoires mogen tot maximaal €82,- per kalenderjaar zónder bewijs onbelast vergoed of verstrekt worden door de werkgever.

Bedrijfsfietsen

Fietsen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wist u ook, dat fietsen financieel zeer gezond kan zijn? Om het fietsgebruik te stimuleren heeft de overheid de fiscale regelgeving omtrent de FIETS VAN DE ZAAK zodanig vorm gegeven dat deze, voor zowel werkgevers als werknemers, vele voordelen biedt!

Profile Quist "de fietsspecialist" kan in een persoonlijk gesprek met u als werkgever op heldere en duidelijke wijze uiteenzetten wat de voordelen zijn van een professioneel bedrijfsfietsplan. Natuurlijk komen de voorwaarden en de regels aan bod en worden de verschillende fasen van een bedrijfsfietsen project duidelijk aan u uitgelegd.

U zult zien dat realiseren van een fiets van de zaak samen met Profile QUIST "de fietsspecialist" vrij eenvoudig is en qua kosten voor alle partijen ontzettend meevalt.

Heeft u als bedrijf interesse in een fietsplan of denkt u als werknemer dat uw bedrijf hieraan moet mee doen, neem dan contact op met Profile QUIST "de fietsspecialist" info@profile-quist.nl Verder kunt u bij ons terecht voor alle fietsprojecten die er al zijn. Wij zorgen voor een goede en snelle afhandeling hiervan, zodat u snel over de door u uitgekozen fiets kunt beschikken. U bent van harte welkom!!

Informatie over de nieuwe werkosten regeling!

Dit jaar is er een nieuw systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen voor medewerkers, de zogenaamde werkkostenregeling. Binnen de werkkostenregeling heeft u een vaste vrijstelling van1,4% van de fiscale loonsom voorverstrekkingen en vergoedingen.