Let op: werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd, winkels gesloten. Leer hier meer.

Geschiedenis Profile Marc Ermens

Op 1 juli 1998 namen Marc en Miranda Ermens de toen al bestaande tweewielerzaak over als zijnde Marc Ermens Tweewielers. Deze tweewielerszaak is al sinds ongeveer 1950 gevestigd op deze centrale plek in het dorp Oploo.

Marc Ermens is gediplomeerd fiets- en bromfietstechnicus en van orgine een breed opgeleide onderhoudsmonteur. In de zaak werden ook scooters en bromfietsen verkocht en gerepareerd. Al snel is er een fietstechnicus in dienst bij gekomen daar de klantenkring snel groeide en daarmee het werk o.a. in de werkplaats ook. Gaandeweg zijn we ons gaan specialiseren in electrofietsen. Iets wat in 1999 nog erg nieuw was.M.i.v. 1 februari 2001 is Marc Ermens Tweewielers overgegaan in de naam Marc Ermens Fietsen. We zijn vanaf dat moment gestopt met de verkoop van bromfietsen en scooters en zijn ons nog verder gaan specialiseren in fietsen (en ook electrofietsen, snorfietsen). Vanaf de opstart zijn we lid van de BOVAG afd. Tweewielerbedrijven. Hiervoor hebben we ook een officiele certificering ontvangen.

In 2007 is de winkelruimte geheel vernieuwd. In 2010 heeft het magazijn plaatsgemaakt voor winkelruimte. Hier worden voornamelijk de gebruikte fietsen verkocht. Voor 2010/2011 staat een uitbreiding van de winkel op stapel met een heel andere inrichting. De winkel word 120 m2 vergroot. Ook word de werkplaats vergroot met een speciale hoek voor reparatie van elektrische fietsen.

Na in 2009 genomineerd te zijn voor tweewielerwinkel van het jaar slepen we in 2012 de prijs binnen. Beste tweewielerwinkel van 2012!

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn sluiten we ons in december 2017 aan bij de inkoopcombinatie Profile en word de naam gewijzigd in Profile Marc Ermens.

1831

De eerste bewoners familie Henkens-Arts komen in het pand te wonen aan Deken Schmerlingstraat 1.

Fotos: o.a. Het voormalig pand van 1831. Dit pand is in 1954 afgebroken. Het pand erachter is nu Marc Ermens fietsen.

1879

Diverse familie bewonen het pand waarna in 1879 de familie Schoonwater komt te wonen.Piet Schoonwater is grofsmid van beroep en hier is de basis ontstaan voor Marc Ermens fietsen. Piet repareerde van alles en er werden ook paarden beslagen.

Foto: Buitenstalling met aanzicht molen de Korenbloem

193

M. Schoonwater wordt samen met J.Gieben uit St.Anthonis en W. van Tienen uit Ledeacker aangewezen door de burgemeester als technische personen om voor de plaatselijke brandspuit alle matrialen en eventuele reparaties te verzorgen en tevens deze te bedienen in samenwerking met leden van de Jonge Boerenstand.

Fotos: o.a. M. schoonwater mei 1958

1950:

In augustus 1950 word er een nieuwe werkplaats gebouwd.

1952:

Dit jaar is het nieuwe woonhuis klaar, maar het oude blijft nog staan, want de gemeente wilde het verhuren ivm woningschaarste.

1954:

Het oude woonhuis word afgebroken.

1964

De grofsmederij en winkel worden uitgebreid met een fietsen en bromfietsenzaak en met een benzinepomp en is intussen overgenomen door de broers Jan, Pierre en Mathieu (Theu).

1988

De tweewielerwinkel word overgenomen door Ed van den Elsen die er na 10 jaar mee stopt.

1993:

Het tankstation word gesaneerd.

1998

Marc en Miranda Ermens nemen de tweewielerwinkel over en specialiceren hun eigen geheel in fietsen en accessoires.

1999:

Van de drie ruimten word een grote ruimte gemaakt.

2007:

De winkel word vanbinnen geheel verbouwd en vernieuwd

2009:

De winkel en het woonhuis worden door een wet gescheiden adressen. Het adres was Deken Schmerlingstraat maar aangezien de ligging aan de Vloetweg is word het Vloetweg 4a.

2010:

De werkplaats word uitgebreid en het magazijn word verkoopruimte. Ook word er 120 vierkante meter aangezet en gemoderniseerd. Het pand word voorzien van aluminium kozijnen en een schuifdeur.

2011

Verbouwing winkel afgerond.

2012

Winnaar Beste tweewielerwinkel van Nederland 2012.

EDE – De 15e editie van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing is gewonnen door Marc Ermens Fietsen uit Oploo. De fietswinkel van Marc en Miranda Ermens werd, tijdens de BOVAG Branchedag in het Cinemec in Ede, officieel uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2012. Deze prestigieuze verkiezing wordt georganiseerd door het vakblad Tweewieler.

Unaniem in voorkeur voor Marc Ermens Fietsen

Het wil wel eens heel anders gaan, de eindjureringsronde van de verkiezing tweewielerwinkel van het Jaar. Met flinke discussies en afwijkende voorkeuren van de diverse juryleden. Zo niet dit keer. Alle juryleden, de teams die de winkels bezoeken, maar ook de accountant, de winnaar van vorig jaar en de mystery shopper waren unaniem in hun voorkeur voor Marc Ermens Fietsen.

Marc Ermens, die eerder genomineerd was voor Tweewielerwinkel van het Jaar in 2009, heeft de verbouwing zelf uitgevoerd. Het resultaat is een sfeervolle winkel die bovendien makkelijk uitgebreid kan worden. De jury betitelt de winkel als "fris, opgeruimd, met een uitstekende routing en perfect georganiseerd." Reparatiefietsen blijven bijvoorbeeld uit het zicht van klanten. Ermens biedt een zeer ruime keus aan e-bikes en profileert zich al jarenlang als e-bike specialist, waardoor klanten uit de omgeving de winkel goed weten te vinden.

Leukste winkel gemeente Sint Anthonis 2013

Marc Ermens fietsen is door u gestemd tot leukste winkel van de gemeente Sint Anthonis met een gemiddelde van 9.15

Namens het hele Marc Ermens fietsen team . Bedankt!

2013:

Winnaar leukste winkel van Gemeente Sint Anthonis

2014:

Magazijnen bovenverdieping aan elkaar gemaakt door dak te verlengen.

2017:

We sluiten ons aan bij Profile de fietsspecialist en de naam word gewijzigd in Profile Marc Ermens

2019

Aanbouw gerealiseerd voor extra magazijn ruimte.

2020 

Nieuwe kantine voor personeel gepland.