▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Bodyscan voor de perfecte fietsafstelling

Fietsmeting. fietshouding

Iedereen is anders, elk lichaam is uniek. Welk model is geschikt voor u? En wat is uw beste zithouding, zodat u klachten aan schouders, polsen, rug, nek en knieën voorkomt? Zelf minder last van zadelpijn. Hoe vindt u nu de best passende fiets? Daar heeft Profile Marc Ermens het perfecte systeem voor: Bodyscanning. Gratis fietsmeting behoort tot de mogelijkheden bij aankoop van een nieuwe fiets

Bodyscanning fietsmeting       Opmeten van de ideale fietshouding voor minder fiets klachten en zadelpijn
Bodyscanning
      Opmeten van de ideale fietshouding

Met het bodyscanning systeem word u snel opgemeten.

     U word niet aangeraakt.

Ergonomie en fietsen

Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.

Drie ideale fietshoudingen voor lang fietsplezier
Zitpositie

Meting

Met Body Scanning kunnen we bij Profile Marc Ermens iedere klant in korte tijd opmeten. Dit innovatieve meetsysteem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten.

Vijf punten die worden gemeten zonder dat u word aangeraakt.

 • lichaamslengte
 • schouderbreedte
 • schouderhoogte
 • bekkenkamhoogte
 • vuisthoogte

Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.

Wij vragen u ook naar uw persoonlijke voorkeuren:

 • waar gaat u de fiets voor gebruiken?
 • aan welke eisen moet de fiets voldoen?

Samen met uw persoonlijke voorkeuren berekent het meetsysteem de juiste stand van:

 • het stuur
 • het zadel
 • de pedalen
 • de handvaten

Uw fiets wordt daarna op de juiste manier afgesteld, zodat u heerlijk kunt genieten van vele onbezorgde kilometers fietsplezier!

Instellingen body scan fietsmeting
1 t/m4 worden berekend en ingesteld

De oplossing tegen zadelpijn

Zadelpijn hoeft niet meer. Een zadel moet passen als een schoen daarom werkt Marc Ermens fietsen samen met SQ lab om zadelpijn te voorkomen. Wij meten het zadel aan waarmee u probleemloos kunt fietsen.

Niet goed geld terug!

Ook zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van de fiets voor de ideale zithouding. In combinatie met het SQ lab zadel beleeft u vele plezierige km's. Gratis fietsmeting behoort tot de mogelijkheden bij aankoop van een nieuwe fiets

Laat u bij Profile Marc Ermens d.m.v. de Popometer opmeten tegen zadelpijn.

Hoe gaat het aanmeten van het zadel in zijn werk?

U gaat voor de zadelmeting op het Popometer board zitten. Maak een holle rug en maak extra druk door "op uw tenen te staand" zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden. Grijp met uw handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts. Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn. De zadelbreedte wordt door Profile Marc Ermens in een speciale software ingevoerd en zal u een aantal vragen stellen die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).

Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we u garanderen dat uw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld.