< Terug naar homepage Henk Wind

Elektrische fietsen bij Profile Henk Wind


Elektrische fietsen worden steeds populairder. Ze raken het imago kwijt dat ze alleen voor oudere mensen of mensen met een fysieke beperking geschikt zijn. Natuurlijk is dat nog steeds de hoofddoelgroep. Als de kracht wat afneemt in de spieren is het een fantastische uitkomst. Maar ook voor moderne werknemers wordt het een steeds belangrijker vervoermiddel. Woon-werkverkeer wordt steeds drukker en duurder en tot een bepaalde afstand is de elektrische fiets een goed alternatief.


Modern en comfortabel
Maar eigenlijk is het comfort voor elke Nederlander steeds duidelijker geworden. De prijzen van dit soort fietsen dalen snel en ze zien er steeds moderner uit. In sommige gevallen zie je niet eens meer het verschil tussen een fiets met, of een fiets zonder trapondersteuning. Bovendien zijn ze ook nog eens veel milieuvriendelijker dan de auto en de scooter en zelfs milieuvriendelijker dan het openbaar vervoer!

Bosch middenmotor
Al sinds 2010 is Bosch actief op de groeiende markt voor e-bikes. Meer dan vijftig fietsmerken zijn inmiddels voorzien van een geavanceerde Bosch middenmotor. Dit eBike-systeem bestaat uit een aandrijfeenheid met motor, regeleenheid en sensoren, de accu en een stuurdisplay, die de bediening op het stuur mogelijk maakt en tegelijk als fietscomputer fungeert.

Gedoseerde ondersteuning
E-bikes met Bosch-aandrijving zijn hoogtechnologische fietsen waarbij het trappen niet wordt overgenomen maar ondersteund. Alleen wanneer de fietser fysieke inspanning levert, biedt de elektrische aandrijving extra motorkracht. Bosch heeft voor haar motoren twee productielijnen ontwikkeld: de Active en Performance Line. De Active Line biedt een perfect gedoseerde ondersteuning en de Performance Line is gericht op sportief en krachtig fietsen. Het geoptimaliseerde sensorconcept zorgt voor een trillingsvrije en stille aandrijving en een hoge actieradius.

Boordcomputer
Op alle productlijnen van Bosch zijn drie boordcomputers beschikbaar. Het Purion display is geïntegreerd in het stuur, terwijl het Intuvia display afneembaar is. De Intuvia heeft vijf regelbare standen: Eco, Tour, Sport, Turbo en Off.

Voor de echte tour-fietser en liefhebber is bij de Bosch-motor ook de innovatieve Nyon on-board computer leverbaar. Vanaf dit jaar wordt dit innovatieve navigatiesysteem aangevuld met een aantal nieuwe functies. De navigatie met afstandsberekening en de invoer van GPX-gegevens waren al aanwezig op de computer. Nu kan men ook tien verschillende routes vooraf in de computer invoeren. De hardware is opgewaardeerd, hierdoor zal de computer sneller werken. De in de nieuwe versie van Nyon zit maar liefst 8GB geheugen. Deze zorgt voor een verbetering in de prestaties van de computer. 

Accu's
Daarnaast zijn verschillende typen accu’s beschikbaar: de PowerPack 300 en PowerPack 400 en de PowerPack 500 voor de hoogste actieradius zwaarste belasting. De accu’s kunnen eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden en ook direct op de fiets worden geladen. Profile Henk Wind kan u al een e-bike met Bosch middenmotor leveren vanaf 1849euro.

Automatisch schakelen
Verder zijn diverse e-bikes met middenmotor ook beschikbaar met een traploze NuVinci Harmony versnellingsnaaf. Deze naaf maakt het fietsen een stuk gemakkelijker. Je kunt met de gashendel zelf schakelen, maar ook een vast trapritme instellen. De naaf regelt danautomatisch bij alle sne

lheden de benodigde overbrenging en ondersteuning. Als je stopt, schakelt hij zelf terug. Bij vertrek, trap je licht en naarmate je snelheid maakt, schakelt hij automatisch bij.

Ideaal voor ouderen
Vooral voor oudere mensen is een traploze versnellingsnaaf ideaal. Die vinden versnellingen vaak ingewikkeld en kiezen in de praktijk voor één versnelling, waardoor ze bij het wegrijden extra zwaar moeten trappen. Dat is trouwens ook zwaar voor de motor, want die moet dan bij een laag toerental veel vermogen leveren. En elektrische motoren werken juist het best bij een wat hoger toerental. Vraag aan uw Profile-dealer Henk Wind welke modellen met een NuVinci-naaf geleverd kunnen worden of maak een proefritje om zelf het verschil te ervaren.

Reikwijdte Assistent

De reikwijdte van een e-bike is afhankelijk van een groot aantal factoren. Om te achterhalen hoeveel kilometer u kunt rijden op een e-bike, heeft Bosch een ideale online tool ontwikkeld: de reikwijdte-assistent. Geef op de Bosch-site uw persoonlijke fietsomstandigheden aan, zoals: gewenste ondersteuning, sterkte motor, accu-pakket, parcour-eigenschappen en de windkracht. Vervolgens geeft deze tool real-time aan hoeveel kilometer u maximaal kunt afleggen op een volle accu.

Keuzewijzer
Ook voor de aanschaf van een elektrische fiets hebben we een keuzewijzer ontwikkeld. Wilt u meer achtergrondinformatie over de wereld van de elektrische fiets, leest u dan onze fietswijzer voor elektrische fietsen.

Werkkostenregeling voor oude fietsplan
Vanaf 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. Door de invoering van de werkkostenregeling is het oude fietsplan verdwenen. Daarvoor in de plaats kan de werkgever zonder verdere beperkingen een fiets vergoeden voor zijn werknemers voor maximaal 1.5% van het totale fiscale loon. Daarnaast heeft de werkgever de mogelijkheid om een renteloze lening te verstrekken voor de aanschaf van een fiets.

Uitgebreid advies
Profile Henk Wind is de officiële dealer van onder andere Sparta en Koga, met een uitgebreid assortiment elektrische fietsen. Natuurlijk ben je van harte welkom in onze fietsenwinkel in Amersfoort of Baarn voor een uitgebreid advies, maar het is ook mogelijk om alvast een unieke test te doen op de Sparta website. Wil jij weten welke elektrische fiets van Sparta het beste bij jou past? Ga dan naar de test door op de onderstaande banner te klikken.


Onderstand vindt u een overzicht van de merken elektrische fietsen die Profile Henk Wind in haar assortiment heeft. Klik op één van de logo's en u wordt op de site van de fabrikant geïnformeerd over uw favoriete merk.

Maak kennis met Profile "de fietspecialist' Henk Wind en ervaar het verschil!

< Terug naar homepage Henk Wind