Image Map

Degelijke Sparta fietsen bij Profile Henk Wind

Sparta fietsen bij Profile Henk Wind
Al bijna 100 jaar maakt Sparta fietsen met liefde en passie. En al bijna 100 jaar loopt Sparta voorop als het gaat om nieuwe concepten, toepassingen en slimme innovaties dat fietsen steeds leuker maakt. Sparta heeft een brede collectie, waardoor er voor iedereen een passende fiets te vinden is. Lees meer over de verschillende soorten fietsen die Sparta te bieden heeft. Wellicht vind je daar precies tussen wat je zoekt!

Hollands glorie
Bijna elke Nederland kent het merk Sparta, dat al een eeuw aan de Hollandse wegen timmert. In 1917 begonnen de heren Schakel, Verbeek en Krijgsman in Apeldoorn een groothandel in rijwielen en onderdelen en in 1920 maakte Sparta haar eerste eigen fiets en daar kwamen later bak- en transportfietsen en melkkarren bij. In de jaren dertig begon Sparta ook met de productie van gemotoriseerde rijwielen. In de jaren veertig en vijftig legde Sparta zich hier helemaal op toe.

Eerste elektrische fiets
Vanaf eind jaren zestig begon de bromfietsverkoop in Nederland sterk terug te lopen. Daarom nam Sparta vanaf 1967 de oude vertrouwde fietsen opnieuw in productie. Vanaf dat moment zagen veel nieuwe modellen tweewielers het levenslicht. In 1998 bracht Sparta de eerste elektrische fiets op de markt. En sinds die introductie is Sparta op e-bike-gebeid het vaakst in de prijzen gevallen. Ook worden de e-bikes van Sparta regelmatig als beste getest en scoort wordt het merk op consumentenfora hoog gewaardeerd.

Innovatief
De afgelopen jaren heeft Sparta haar elektrische fietsen steeds verder doorontwikkeld. Dankzij de betrouwbare en innovatieve ion- en e-motiontechnologie zijn de e-bikes van Sparta niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Inmiddels biedt Sparta elektrische ondersteuning op bijna alle modellen: van stads- en moederfietsen tot bakfietsen, vouwfietsen en lifestylefietsen. Doe eens de elektrische fietstest om te ontdekken welke e-bike het beste bij u past.

Proefritje
Ook Profile Henk Wind heeft al heel wat tevreden klanten aan een e-bike, stads- of moederfiets geholpen. Kom eens langs voor een proefritje in een van onze winkels in Amersfoort en Baarn en ervaar zelf het verschil. We helpen u graag verder op weg. Bekijk hier de hele collectie van Sparta.