Let op: werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd, winkels gesloten. Lees hier meer.

Elektrische fietsen

Elektrische fietsen voor jong en oud. Met hippe modellen en weggewerkte accu`s wint de E-bike aan populariteit onder jong en oud. Zo is de E-bike van tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een gewone fiets. Neem geen overhaaste beslissingen maar laat u vooraf goed en vakkundig informeren. Aangezien elektrische fietsen op dit moment een "rage" is kan men namelijk op veel plaatsen een elektrische fiets kopen. Maar wij hebben de broodnodige ervaring en deskundigheid! Wij beschikken over alle benodigde kennis, apparatuur, software en gereedschap om de fietsen te repareren en eventuele "storingen" efficiënt te kunnen oplossen. Ons team is door de fabrikanten opgeleid en bijgeschoold, zodat wij u volledige fabrieksgarantie kunnen garanderen.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een Elektrische fiets? Het aanbod van elektrische fietsen is enorm. Wij helpen u graag verder bij de keuze van een passende elektrische fiets. U bent altijd welkom om een proefrit te komen maken en om alle mogelijkheden uit te proberen en te bespreken.

Bij Profile Goes is het elke dag DEMODAG!

De Ondersteuning

Op een elektrische fiets heeft u twee motoren: uw benen en de motor. Deze moeten goed samenwerken. Dat lukt met het ene systeem beter dan met het andere. Op alle fietsen werkt de elektrische ondersteuning pas als u zelf trapt. Bij eenvoudige elektrischebfietsen registreert een bewegingssensor of de pedalen draaien. Deze fietsen leveren een vast vermogen. Meer geavanceerde fietsen houden rekening met de rijsnelheid en het traptempo. Bij luxe elektrische fietsen is er een sensor die meet hoeveel kracht u zelf op de pedalen zet.

De accu

Hoe ver u met een volle accu komt hangt af van veel factoren. Maar de belangrijkste factor is natuurlijk de hoeveelheid energie die in de accu past. De mate van ondersteuning bepaalt hoe snel de accu leegraakt. Doet u zelf weinig en fiets u snel met volle ondersteuning, dan moet de accu in het vlakke Nederland constant ruwweg 175 watt leveren.

De motor

Is de motor krachtig genoeg en zit de motor op de goede plek? Elektrische fietsen hebben de motor in het voorwiel, het achterwiel of bij de trapas. Een motor bij de trapas is iets zuiniger. Hij is direct aan de trapas gekoppeld en kan zo vaker in het gunstigste toerentalgebied draaien. Een motor in het voorwiel zorgt voor een goede gewichtsverdeling, vooral wanneer de accu achterop geplaatst is. Met een motor in het achterwiel kunt u alleen een derailleur gebruiken en dus geen naafversnellingen met een dichte kettingkast.

Sparta test

Profile Goes is de officiële dealer van onder andere Sparta met een uitgebreid assortiment elektrische fietsen. Natuurlijk ben je van harte welkom in onze fietsenwinkel voor een uitgebreid advies, maar het is ook mogelijk om alvast een unieke test te doen op de Sparta website. Wil jij weten welke elektrische fiets van Sparta het beste bij jou past? Ga dan naar de test door op de onderstaande banner te klikken.