Fietsonderhoud en service

FIETSONDERHOUD

Een echte specialist geeft altijd meer. Een topassortiment alleen is niet voldoende. Profile ‘de Fietsspecialist’ Gieten garandeert je daarom ook het beste advies en uitgebreide service. We staan altijd voor je klaar. Vóór, tijdens en zeker ook na je aankoop.

Meer weten over het exacte onderhoud voor jouw type fiets? Lees dan dit artikel

 

Wij reinigen biologisch!

Bij Profile Gieten wordt een biologische fiets wasser gebruikt in de werkplaats. Met deze mobiele wasplaats kunnen we uw hele fiets reinigen, inclusief alle draaiende vettige delen zoals de ketting en tandwielen. Hiermee maken wij uw fiets schoon op een biologisch verantwoorde manier. Zelfs de olie resten worden bacteriologisch afgebroken.De bacteriën in de bio-wasser zorgen er voor dat er geen vet en olie in het reinigingsmiddel achterblijft.

Ketting reinigen                            € 15
Volledige aandrijving reinigen    € 20
Gehele fiets reinigen                   € 35


Nadat het onderdeel of de fiets gereinigd is, behandelen wij deze met de producten van MUC OFF, zodat alles weer gesmeerd loopt, vuil minder snel weer aanplakt en er een anti corrosie laag achter blijft. 

Meten is weten

Heeft u twijfels over de capaciteit van uw accu van uw E-bike?Laat dan uw accu testen door onze 4-4-2 accu tester die u precies een weergave geeft of uw accu nog in goede conditie verkeerd. .Als na deze test blijkt dat de accu aan vervanging toe is en u koopt bij ons een nieuwe accu dan brengen wij geen kosten voor deze test in rekening. Na deze test heeft u de volgende gegevens overzichtelijk in een grafiek:

  • Begin voltage
  • Eind voltage
  • Voltage daling bij 'stress' test
  • Ah (ampere)⦁ Wh (watt uur)
  • Percentage t.o.v nieuwstaat

Accu testen met aantoonbaar capaciteit rapport € 19,50

Accu onderhouden met de “Batterytester”

Als een accu niet regelmatig wordt gebruikt of niet met regelmaat helemaal leeg gereden wordt treed er ongewenste snelle veroudering op. Deze ongewenste veroudering uit zich in vroegtijdig verlies van capaciteit.De accu prestaties nemen af in duur en kracht. ​De accu wordt 3 maal geheel ontladen en opnieuw geladen. Deze methode is erg goed voor uw accu met name in de winter omdat uw fiets dan weinig gebruikt wordt.

Accu onderhouden met aantoonbaar capaciteit rapport € 29,50
Helaas kunnen wij niet alle accu’s uitlezen, omdat fabrikanten dit onmogelijk maken.