Elektrische fietsen

Ons land heeft inmiddels de grens overschreden van een miljoen elektrische fietsen. De meeste mensen denken vaak bij elektrische rijden aan oudere mensen. Maar dat is verleden tijd, je ziet het steeds meer van jong tot oud. Wij als grote handelaar in elektrische fietsen, vinden dat bij elke klant een perfect passende fiets te vinden is.

Wij geloven in een goed advies. Het kost even tijd maar dan weten we ook precies welke fiets bij u past. We willen u goed opmeten, om blessure te voorkomen en de juiste fietshouding te creëren. We willen weten waarvoor en hoe u uw nieuwe fiets gaat gebruiken. Zodat we u optimaal kunnen adviseren en u zo lang mogelijk plezier hebt van uw aankoop. In onze collectie vindt u uitsluitend kwalitatief goede merken als Koga, Batavus, Riese&Muller , Sparta , Gazelle, Flyer, DutchID

Op dit moment is de keuze op het gebied van elektrische fietsen enorm. Het is dan ook onmogelijk om zonder op de fiets gezeten te hebben de juiste fiets te kiezen. Dat kan eigenlijk alleen als u er op... zit en of testrijdt. En dat is precies wat u bij ons kunt doen. Wij hebben daarom ook van elk merk een demofiets om een echte vergelijking te kunnen maken. Na uw keus heeft u altijd nog after sales bij ons. Nu denkt u waarschijnlijk wat betekent after sales?

Aftersales betekent bij Profile Chris Jacobs:

  • Altijd na uw koop “lekker zit garantie” (zadel niet goed test een andere)
  • Hoogwaardige reparaties en onderhoud (altijd goed opgeleid personeel in de werkplaats)
  • Breng/afhaaldienst (bij aankoop of onderhoudsbeurt)

Twee soorten

Er zijn twee soorten elektrische fietsen, het ene soort maakt gebruik van een bewegingssensor en levert een vast vermogen. Het geleverde vermogen kan alleen bestuurd worden door het display. Het tweede soort elektrische fietsen maakt gebruik van een krachtsensor. Deze sensor stelt je eigen kracht precies af met de ondersteuning, hierbij geldt in principe hoe meer kracht, hoe meer ondersteuning.

Hoe zit het met de accu?

De accu bepaald het aantal kilometers dat je kan fietsen met je elektrische fiets. Hoe ver u kunt komen met één volledige batterijlading is afhankelijk van de gebruikte accutechniek en de maximale accu-inhoud gemeten in Wattuur. Verder zijn er ook nog andere factoren van invloed op het aantal kilometers die je met een accu kan fietsen zoals de wind, gewicht en hoogte meters.  Ieder type accu heeft ook een andere levensduur, deze levensduur wordt gemeten in aantal ladingen. De accu kan op diverse plaatsen op de fiets zijn gemonteerd. Dit verschilt per merk / model. De accu zit bij de meeste elektrische fietsen onder de bagagedrager. Bij sommige modellen in of onder het frame en bij een paar modellen is de accu zelfs in de kettingkast verwerkt.

Aandrijvingtechnieken

Er zijn verschillende aandrijvingtechnieken voor elektrische fietsen. Er zijn elektrische fietsen met de motor in het voor- of achterwiel en bij sommige fietsen zit de aandrijving direct op de trapas. Wilt u graag per aandrijving de voor en nadelen weten? Kom dan gerust langs. Wij zullen u daar graag meer over willen vertellen.