E-bikes

Elektrisch fietsen helemaal 'in' voor iedereen

Profile ‘de Fietsspecialist’ Cees van Weelden is een specialist in E-bike's. Naast de landelijke collectie e-bike’s van Profile 'de Fietsspecialist', bieden wij als 'E-bike specialist' onze eigen exclusieve kwaliteitsmerken. Een overzicht van onze eigen merken vindt u hieronder. Klik op één van de logo's en lees alle informatie over uw favoriete merk op de website van de fabrikant of dealer.
 
 

               

                  

          

Riese & Muller lanceert RDW-gekeurde high-speed e-bike.
Nu al verkrijgbaar bij Cees van Weelden!

Riese & Müller is de eerste fietsenfabrikant, die op de markt komt met een high-speed e-bike, die RDW-gekeurd is.

De BlueLABEL Cruiser HS is als eerste pedelec in Nederland wettelijk toegestaan om snelheden tot 45 km/h te halen, op basis van het snorfietskenteken. Hierdoor is helmgebruik niet verplicht. De Bosch aandrijving, in combinatie met de 400wh sterke accu, zorgt voor een zeer hoge actieradius.

Met de snelheid en tijdsbesparing richt Riese & Müller zich op de werkende dertiger en veertigers. Een groep die nog nauwelijks gebruik maakt van e-bikes. De BlueLABEL Cruiser HS is nu al  verkrijgbaar bij Profile ‘de Fietsspecialist’. Cees van Weelden in Bilthoven. 80% van de beroepsbevolking heeft te maken met woon-werk verkeer tussen de 5 en 20 kilometer, waar files gebruikelijk zijn. De Cruiser HS omzeilt deze files, bespaart benzine en is overal te parkeren. Het urban design, met optionele frame tas, is sportief en robuust.

De BlueLABEL Cruiser HS en Mixte HS worden aangedreven door het Bosch Intuvia systeem met krachtige 350 watt Bosch Trapas motor, gevoed door de Bosch 36 Volt 400WH 11ah accu. Het Aluminium 7005 T6 WIG Gelaste frame is voor het herenmodel Cruiser te krijgen in framematen 52 / 56 cm en voor damesmodel Mixte in 43 / 51 cm en is uitgerust met de Nuvinci N360
achternaaf. De Magura HS11 Hydraulische velgremmen zorgen er voor dat de fietser veilig en snel kan reageren op ander verkeer.

Bron; Fietsmarkt

Flyer, de Miele onder elektrische fietsen
De Zwitserse fabrikant Flyer heeft zich sinds 1995 helemaal gespecialiseerd op fabricage van elektrische fietsen. De zware omstandigheden in Zwitserland maken dat Flyer de allerhoogste eisen aan haar producten stelt.
Profile Cees van Weelden is al vanaf het begin enthousiast dealer van deze oersterke kwaliteitsfiets. Kom naar onze showroom in Bilthoven voor een GRATIS en vrijblijvende proefrit. Wilt u alvast meer lezen over dit topmerk, kijk dan op;

Als u vooraf wilt bepalen welk type fiets het best geschikt is voor uw situatie, is het handig om eerst de Koopwijzer in te vullen. U bent dan beter op een verkoopgesprek voorbereid. U kunt ook eerst lezen wat de Keuzewijzer van Profile u te vertellen heeft.

Als je jezelf dè e-bike specialist van de regio mag noemen, dan mag je ook wel iets extra’s bieden. Nadat we voor u een proefrit hebben geregeld en de fiets van uw keuze helemaal op uw wensen hebben afgesteld, kan het fietsplezier beginnen. Maar vooral elektrische fietsen zijn zeer onderhoudsgevoelig. Met zoveel techniek aan boord zal de fiets regelmatig nagekeken moeten worden. Net als een scooter en een auto, zou de fiets een regelmatig onderhoud schema moeten hebben.

Fietsaccutester


Hoeveel is een elektrische fiets bij inruil waard? Hoe goed is de accu nog? Vragen die moeilijk te beantwoorden zijn als je de kwaliteit van de accu niet kent. Vooral de inruilwaarde van een elektrische fiets zal grotendeels bepaald worden door de resterende capaciteit van de accu. Ook voor een goede service en klachtenafhandeling is het van belang de klant te kunnen vertellen wat de status van de accu is. De oorzaak van een teruglopende actieradius (aantal kilometers dat je met een volle accu kunt afleggen), kan eenvoudig en betrouwbaar worden geanalyseerd door nauwkeurig de kwaliteit van de accu te bepalen.

Cees van Weelden heeft in samenwerking met Rijsenburg Design begin 2010 een Fietsaccutester ontwikkeld en op de markt gebracht voor de 24V fietsaccu’s, die tot dat moment het meest gebruikt werden. Gezien de opkomst van 36V accusystemen is begin 2011 de “De Luxe” versie op de markt gebracht. Om een goede service op elektrische fietsen te kunnen bieden, is het gewenst om de kwaliteit en status van de accu’s te kunnen meten. Bij foutief gebruik en door ouderdom zal de capaciteit van de accu terug lopen. Met capaciteit van een accu wordt bedoeld; het vermogen om energie op te slaan en weer af te geven, en wordt uitgedrukt in Ah (Ampère x uur). Het meten van de capaciteit van een accu gebeurt door de accu eerst volledig te laden m.b.v. de bij de fiets geleverde lader. Hierna wordt de accu op de Fietsaccutester aangesloten, en gecontroleerd ontladen. Tijdens het ontlaadproces wordt door de ingebouwde processor, continue de ontlaadstroom, de accuspanning, en de tijd gemeten. Wanneer de accu vrijwel ontladen is, zal de Fietsaccutester, de test onderbreken en het eindresultaat in Ah laten zien in de display.

De enige correcte manier om de capaciteit van een accu te bepalen, is door een volledig opgeladen accu, gecontroleerd te ontladen en de afgestane hoeveelheid energie te meten. Steeds meer Profile fietsspecialisten werken met dit handiger en betrouwbare apparaat. Dus laat uw accu regelmatig testen bij een Profile vestiging bij u in de buurt.

Elektrische fietsentest

Profile Cees van Weelden is de officiële dealer van onder andere Sparta met een uitgebreid assortiment elektrische fietsen. Natuurlijk ben je van harte welkom in onze fietsenwinkel voor een uitgebreid advies, maar het is ook mogelijk om alvast een unieke test te doen op de Sparta website. Wil jij weten welke elektrische fiets van Sparta het beste bij jou past? Ga dan naar de test door op de onderstaande banner te klikken.