Fietsroutes & fietsvakanties

Fietsroute Zutphen en Vorden

In de omgeving van Zutphen en Vorden kunt u heerlijk fietsen. In samenwerking met Route.nl hebben we voor u een prachtige route samengesteld. Download en bekijk direct de route!

Bekijk hier meer routes in de omgeving van Zutphen en Vorden op de site van route.nl

Graafschaproute West

Deze veelzijdige ronde tussen Zutphen en Deventer voert u langs een aantal van de vele statige Havezathes en buitenverblijven die dit gebied rijk is. U fietst over de prachtige dijken en langs de vlakke uiterwaarden aan de slingerende oevers aan de IJssel en rijdt door velden en akkers, afgewisseld met stukjes bos en hei. 

Download en bekijk direct de route!

Acht Kasteelen tocht Vorden

De Achtkasteelentocht bestaat al vanaf 1913 en is dus in 2013 maar liefst 100 jaar oud geworden. Het is de eerste bewegwijzerde fietsroute in Nederland. Langs de route van ongeveer 34 km staan gele zeshoekige bordjes. De rode stippellijn op de kaart geeft de route weer. U komt langs acht statige kastelen. De meeste kastelen zijn bewoond en daarom niet toegankelijk voor bezichtiging. Het landgoed eromheen is meestal wel toegankelijk voor wandelaars

Lokaal Ommetje Zutphen

Deze route van 20 km loopt voor een deel parallel aan de Graafschaproute West, een route van 55 km rond Zutphen en Vorden. Aan de Rijksstraatweg in Warnsveld kunt u overstappen op het lokale ommetje Warnsveld. En juist ten noorden van de stad bij Huize den Dam kan het ommetje om Gorssel worden gevolgd. Dit lokale fietsommetje is bewegwijzerd met groene vierkante bordjes. In de beschrijving van de karakterisitiek van deze route wordt uitgegaan van start bij de Wijnhuistoren aan de Groenmarkt in Zutphen.

Download en bekijk direct de route!

De leukste fietsroutes van Nederland en België

De fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten en dat geldt ook voor de wandelroutes daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in Nederland, België en grensstreek Duitsland. De fietsroutes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen, door historische dorpen en culturele steden. Stap af bij de mooiste fietscafés, gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die route.nl voor je heeft geselecteerd. Hier kun je de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. 

Liever in de buurt fietsen? Dit is uiteraard ook geen probleem. Met de zoekfunctie kun je gemakkelijk een leuke fietsroute selecteren in de omgeving (plaatsnaam ondernemer). Neem snel hieronder een kijkje! 

Veel fietsplezier!

API Route.nl