Elektrische fietsen

Elektrische fietsen bij Profile Bleumink

Ons land heeft inmidddels de grens overschreden van een miljoen elektrische fietsen, het ideale vervoersmiddel brengt u gemakkelijk naar iedere bestemming, hoeveel kracht dit kost dat beslist u zelf. Wilt u zelf een keer ervaren hoe het is om op een elektrische fiets te fietsen? Kom dan gerust een keer langs bij Profile Bleumink, de expert op het gebied van eletrisch fietsen in de Achterhoek.

Twee soorten

Er zijn twee soorten elektrische fietsen, het ene soort maakt gebruik van een bewegingssensor en levert meestal een vast vermogen. Het geleverde vermogen kan ook nog afhangen van de fietsnelheid en het beentempo. Het tweede soort elektrische fietsen maakt gebruik van een krachtsensor. Deze sensor stelt je eigen kracht precies af met de ondersteuning, hierbij geldt in principe hoe meer kracht, hoe meer ondersteuning.

Hoe zit het met de accu?

De accu bepaalt het aantal kilometers dat u kan fietsen met uw elektrische fiets. Hoe ver u kunt komen met één volledige batterijlading is afhankelijk van de gebruikte accutechniek en de maximale accu-inhoud gemeten in Wattuur. Verder zijn er ook nog andere factoren van invloed op het aantal kilometers die u met een accu kan fietsen zoals de wind, gewicht en hoogte meters.  Ieder type accu heeft ook een andere levensduur, deze levensduur wordt gemeten in aantal ladingen. De accu kan op diverse plaatsen op de fiets zijn gemonteerd. Dit verschilt per merk / model. De accu zit bij de meeste elektrische fietsen onder de bagagedrager. Bij sommige modellen in of op het frame en bij een paar modellen is de accu zelfs in de kettingkast verwerkt.

Aandrijvingstechnieken

Er zijn verschillende aandrijvingstechnieken voor elektrische fietsen. Er zijn elektrische fietsen met de motor in het voor- of achterwiel en bij sommige fietsen zit de aandrijving direct op de trapas. De verschillende systemen hebben voor- en nadelen. We zetten deze hieronder voor u op een rij:

Elektrische fiets met voorwielmotor

De voorwiel motor trekt de fiets vooruit. Dat kan het stuurgedrag beïnvloeden en geeft mogelijk nerveuze rijeigenschappen. Tegenwoordig is de technologie al zo ver gevorderd dat u dit bij de nieuwste modellen al amper meer merkt. (voorbeeld: Gazelle Chamonix Plus)

Elektrische fiets met achterwielmotor

Met de motor in het achterwiel kunt u alleen een derailleur gebruiken en dus geen naafversnellingen met een dichte kettingkast. Wanneer de accu ook nog op of onder de achterdrager is bevestigd is het zwaartepunt van de fiets geheel aan de achterzijde. Deze vorm van aandrijving komt relatief weinig voor. (voorbeeld: Sparta Ion)

Elektrische fiets met motoraandrijving op de trapas

De ondersteuning wordt afgegeven op de trapas, waardoor uw kracht vrijwel direct vermenigvuldigd wordt. Een nadeel hiervan is dat u deze manier van ondersteuning wel hoort. (voorbeeld: Batavus Garda)

Actieradius

De aantal kilometers dat u haalt met een acculading is afhankelijk van vele factoren. Gebruikt u de lage ondersteuningsstand, heeft u een goed onderhouden lichtlopende fiets en een bandenspanning van 5 à 6 bar dan bereikt u de optimale afstand. Maar ook uw eigen gewicht, de weersomstandigheden, het aantal keren dat gestopt wordt en het wegdek hebben grote invloed op de actieradius. De actieradius varieert bij elektrische fietsen tussen de 30 en 160 kilometer. De accu van een nieuwe elektrische fiets zal gemiddeld 3 tot 5 jaar meegaan.

Nieuw in ons assortiment: Flyer

Profile Bleumink krijgt nu ook een Zwitsers tintje!

Zutphen / Vorden - Profile Bleumink de Fietsspecialist heeft nu ook het elektrische fietsmerk Flyer erbij. Het is een fantastische aanvulling op een toch al breed assortiment met bekende merken als  Batavus, Cube, Gazelle, Merida, Multicycle, Sparta en Victoria.

De Zwitserse fabrikant Flyer heeft zich sinds 1995 helemaal gespecialiseerd op fabricage van elektrische fietsen. De zware omstandigheden in Zwitserland maken dat Flyer de allerhoogste eisen aan haar producten stelt.  In de fabriek in het 'centraal afgelegen' Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental hebben de ongeveer 200 medewerkers steeds één hoofddoel voor ogen: innovatieve oplossingen combineren met een uniek en herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit. Daarbij staat de vraag van de klant centraal, want alleen zo kunnen de speciaal opgeleide Flyer dealers van Flyer een eindproduct met de beste onderdelen en de beste afwerking bieden.

Stabiliteit en veiligheid: Het voordeel van een middenmotor: ultieme stabiliteit van de fiets.

E-Bikes zijn milieuvriendelijk en leuk. Maar voor Flyer is het bovendien van groot belang dat u met uw nieuwe Flyer E-Bike veilig op uw bestemming aankomt.

Ongeacht of u met uw Flyer stevig doorrijdt naar het werk of hem beladen met boodschappen naar huis rijdt, het samenspel van kwalitatief hoogwaardige onderdelen en een innovatieve framegeometrie zorgt in elke ondersteuningsmodus voor rust en stabiliteit. Het stabiele frame garandeert in combinatie met de optimale wielpositie een soeverein rijgedrag, zodat u zich steeds snel, comfortabel en veilig van A naar B kunt verplaatsen. Daarbij streeft Flyer ernaar om langjarig gebruikersplezier te verenigen met veiligheid.

Zelfs zonder ondersteuning fietst de Flyer licht en soepel.

Loop eens rustig binnen bij ons filiaal aan de Spittaalstraat 34 te Zutphen of ons filiaal aan de Dorpsstraat 12 te Vorden voor een proefrit. Voor meer informatie:www.profilebleumink.n