Oude fiets inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets

Inruilen van jouw oude fiets is mogelijk in de winkel

Het is begrijpelijk dat je bij aankoop van een nieuwe fiets, je oude wilt inruilen. De meeste fietsers hebben tenslotte geen twee fietsen nodig en je koopt niet voor niets een nieuwe. Als je jouw fiets wilt inruilen voor korting op de nieuwe fiets dan kun je dit overleggen in de Profile 'de Fietsspecialist' fietsenwinkel waar je de nieuwe fiets gaat kopen.

Bij aankoop van een nieuwe fiets* in de winkel kun je jouw oude fiets inruilen. Het bedrag dat je oude fiets waard is, is afhankelijk van het soort fiets, hoe oud deze is en de staat waarin deze verkeert. De staat hangt met name af van de banden, ketting en tandwielen. Laat je oude fiets in de winkel taxeren.

* uitgezonderd enkele lease/huur mogelijkheden


Registratieplicht tweedehands goederen

Fietsenwinkels zijn bij aankoop van tweedehands fietsen verplicht om deze aan de hand van het framenummer te controleren op diefstal en om de klanten om een geldige legitimatie te vragen. De in te ruilen fiets moet geregistreerd worden in de database van StopHeling.nl, het Digitaal Opkopers Register. Deze regels zijn ingesteld om heling te voorkomen. Zo zijn wij zeker van een veilige inruil en wordt voorkomen dat de nieuwe eigenaar problemen ondervindt.