Merida fietsen bij Profile de Fietsspecialist

Merida is opgezet vanuit een prachtig verhaal. Toen de oprichter in de jaren 70 een bordje zag staan bij een fietsenwinkel met daarom uitgelegd dat fietsen uit Taiwan, vanwege de slechte kwaliteit in principe niet ter reparatie aangeboden dienden te worden. Hij werd getriggerd de eerste fabriek van Merida in Taiwan te openen.

De naam Merida is dan ook niet voor niets gekozen. De drie lettergrepen “Me-Ri-Da‘ betekenen vrij vertaald "de intentie om alleen mooie en hoogwaardige producten te maken waarmee iedereen op een zo prettig mogelijke manier zijn bestemming bereiken."

Na een aantal succesvolle jaren opende zich nog een deur en werd het eigen merk Merida opgericht met een uitgebreid productassortiment van hoogwaardige fietsen. Ondertussen zitten zij over de hele wereld en zijn zij een goed gevestigde naam in de fietsenbranche.

Niet alle fietsen van dit merk zijn in onze webshop opgenomen, maar alle actuele modellen zijn meestal wel via de winkel leverbaar. Vraag in de winkel naar de beschikbaarheid van de door u gewenste fiets.

Bekijk hier de collectie Merida fietsen of bekijk de elektrische fietsen van Merida.