Meer over het fietsstoeltje...

De wind in uw haren met uw kroost voor- en achterop de fiets. Kinderen mee op de fiets is hartstikke veilig. Desondanks komen er per jaar ruim 4000 kinderen met hun voet tussen de spaken. Daarom is het extra belangrijk om een goedgekeurd zitje met voetriempjes te gebruiken. Daarnaast komen ruim 600 kinderen per jaar ten val van een stilstaande fiets. Wilt u veilig op pad? Profile ‘de Fietsspecialist’ geeft u tips!

Fietsen met kinderen

Fietsen met kinderen is leuk en veilig, maar met één of twee kinderen veranderd het fietsgevoel. Fietsen kost meer inspanning, sturen gaat zwaarder, remmen voelt anders aan, op- en afstappen is lastiger. Om veilig met de kinderen te gaan fietsen raden we u aan om eerst te oefenen zonder kinderen. Om te wennen aan het extra gewicht kunt u bijvoorbeeld oefenen met zandzakken in het fietsstoeltje. Om het op- en afstappen makkelijker te maken kunt u het zadel wat lager zetten. Dit heeft wel een nadeel, het fiets wel onprettig en fietsen met kinderen kost al snel meer inspanning.

Spaakverwonding

Per jaar worden er ongeveer 4400 kinderen behandelt omdat ze een voetje tussen de spaken van het achterwiel hebben gekregen (tussen het voorwiel lijkt bijna niet voor te komen). Het gaat hierbij om kinderen die in een fietsstoeltje met slechte spaakafscherming zitten of om kinderen die zonder fietsstoeltje vervoerd worden. Zorg dan ook voor goede spaakafscherming. Een gewone jasbeschermer is onvoldoende. Een hardplastic scherm is wel voldoende. Fietsstoeltjes die voldoen aan de norm EN 14344 hebben een geïntegreerde spaakbescherming. Maar soms zit de spaakbescherming er los bij dus moet u die zelf monteren. Controleer of de voet niet ergens tussen de spaken kunnen komen. Een voetriempje alleen is niet voldoende. Een kind kan die lostrekken of u vergeet ze zelf om vast te doen. Zit een kindje los op de drager dan helpt een stevige fietstas waar ze hun voeten in zetten ook.

Verschillende soorten fietsstoeltjes

Fietsstoeltje voorop >> 9 maanden tot 3 jaar

Niets is zo heerlijk als fietsen met uw kindje tussen uw armen. In een veilig fietsstoeltje natuurlijk. Let er bij de aanschaf van een fietsstoeltje dus op of deze is goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnorm EN 14344. Het Bobike voorzitje, Yepp voorzitje en Qibbel voorzitje zijn goedgekeurd volgens de EN 14344 norm. Het verschil tussen de verschillende fietsstoeltjes zit voornamelijk in het gebruiksgemak van de gordels, de voetriempjes en de voetenbakjes. Deze voorzitjes plaatst u voorop aan het stuur en monteert u aan de stuurpen. Deze fietsstoeltjes voor zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd van 9 maanden tot 3 jaar en een gewicht van 9 tot 15 kg. Opzoek naar een fietsstoeltje voorop? Bekijk hier het volledige assortiment.

...

Fietsstoeltje achter >> 9 maanden tot 6 jaar

Elk jaar moeten ongeveer 4400 kinderen naar de Eerste Hulp omdat hun voet tussen de spaken is gekomen. Om dit te voorkomen moet u bij de aanschaf van een fietsstoeltje achter letten op een goede bescherming van de voetjes. Het Bobike achterzitje, Yepp achterzitje en Qibbel achterzitje hebben extra bescherming rond de voetbakjes zitten om dit te voorkomen. Deze fietsstoeltjes plaatst u achterop uw bagagedrager of monteert u op de zadelbuis. Deze fietsstoeltjes voor zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd van 9 maanden tot 6 jaar en een gewicht van 9 tot 35 kg. Opzoek naar een fietsstoeltje achter? Bekijk hier het volledige assortiment.

...

Fietsstoeltje >> 5 jaar tot 10 jaar

Uw kinderen hebben nu een leeftijd bereikt dat ze zelf kunnen fietsen. Toch is het wel een makkelijk om ze even achterop te nemen. Om dit veilig te doen is er het junior fietsstoeltje ontwikkeld. Profile 'de Fietsspecialist' adviseerd u dan de Bobike Junior. De Bobike Junior is een multifunctioneel fietsstoeltje. De rugleuning van de Bobike Junior is makkelijk in- en uit te klappen door de grijze knop. Bent u de bijgeleverde gordel kwijt? Geen paniek! De Bobike Junior gordel is ook los te bestellen. Bobike Junior bevestigen? Dit doet u gemakkelijk op de bagagedrager of u monteert de Bobike Junior aan de zadelbuis. Naast de Bobike Junior heeft u ook nog de Yepp Junior. De Yepp Junior is veilig, comfortabel en gemakkelijk te plaatsen. Met deze junior fietsstoeltjes zit uw kind toch ten alle tijden veilig op de fiets.

...

Uitgelichte producten!

GMG Yepp Mini

GMG Yepp Maxi

Yepp Mini Yepp Maxi

Samen veilig en comfortabel op de fiets, dat is de GMG Yepp Mini. Het unieke zachte materiaal is niet alleen heel comfortabel voor je kindje, maar ook nog eens schokabsorberend en waterafstotend wat wel zo gemakkelijk is. Een doekje over het zitje en het is weer droog en klaar voor gebruik! Geen losse kussentjes meer die kwijt raken. De 5-puntsgordel met kind veilige sluiting en de zachte schouderbandjes zorgen ervoor dat uw kindje altijd goed vast zit. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bestel nu deze Yepp Mini!

Met dit GMG Yepp Maxi fietsstoeltje kan uw kindje veilig en comfortabel mee op stap. Het Yepp Maxi achterzitje heeft op de juiste hoogte verstelbare voetsteunen met integrale voetbescherming en is uitgerust met een 5-punts veiligheidsgordel met schouderbescherming. Uw kind zit goed vast in het fietsstoeltje en zal geen last hebben van de gordel. Het zitje is gemaakt van siliconen rubber en zorgt voor een optimale en tevens een comfortabele zitpositie van je kind. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bestel nu deze Yepp Maxi!

Bobike Maxi Classic

Bobike Mini Classic

Bobike Maxi Classic Bobike Mini Classic

De Bobike Maxi Classic is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar. De stoel is uitgerust met een in lengte verstelbare 3-punts veiligheidsgordel zodat uw kindje altijd goed vast zit. De spaakafschermer voorkomt nare ongelukken. Door de comfortabele bekleding en de helmuitsparing zit uw kindje heerlijk comfortabel tijdens een fietstocht. De verstelbare voetenbakjes kunt u in verschillende standen zetten zodat de voeten van uw kindje altijd in de voetenbakjes kunnen worden gezet. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bestel nu deze Bobike Maxi!

Dit fietsstoeltje van Bobike is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar (9 kg – 15kg). De stoel is uitgerust met een in lengte verstelbare 3-punts veiligheidsgordel zodat uw kindje altijd goed vast zit. Door de comfortabele bekleding zit uw kindje heerlijk tijdens een fietstocht. De verstelbare voetenbakjes kunt u in verschillende standen zetten zodat de voeten van uw kindje altijd in de voetenbakjes kunnen worden gezet. Let op: de stoel wordt geleverd exclusief windscherm. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bestel nu deze Bobike Mini!

Qibbel fietsstoeltje

Qibbel fietsstoeltje

Het Qibbel voorzitje is niet alleen stevig en veilig, maar biedt je ook de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe uw fietsstoeltje eruit ziet. U heeft namelijk een ruime kleurkeuze in waterafstotende kussentjes met bijpassende armleuningen en voetriempjes.

  • Stap 1 Kies het Qibbel fietsstoeltje
  • Stap 2 Kies het type bevestiging
  • Stap 3 Kies het type stylingset
  • Stap 4 Kies eventueel accessoires

     

    Bestel nu dit Qibbel fietsstoeltje!