Batavus Finez: de beste fiets van 2020! 

De Batavus Finez wint RAI-verkiezing

De Batavus Finez is door de jury van de RAI-verkiezing verkozen tot Fiets van het Jaar 2020. Deze verkiezing wordt al 33 jaar gehouden om de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing.

Er zijn geen producten gevonden

Deze categorie bevat geen producten. Ga terug naar de vorige pagina.

Batavus Finez gaat er met de prijs vandoor! Batavus Finez winnaar  

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing zijn bekend gemaakt op de E-bike Xperience beurs in de Jaarbeurs Utrecht. De titel van Fiets van het Jaar 2020 ging naar de Batavus Finez. 

 

Juryoordeel over de Batavus Finez 

Jury van de RAI-verkiezing: "De Batavus Finez is een zeer veelzijdige fiets. Samen met de TU Delft heeft Batavus de meest ideale, stabiele zithouding onderzocht en toegepast op deze Finez. De fiets rijdt ook niet alleen heel goed en stabiel, maar is ook goed afgewerkt met a-merk onderdelen zoals bijvoorbeeld hydraulische schijfremmen. De verlichting is bij de Batavus Finez extra veilig: door de standlicht-functie blijft de verlichting nog even branden als je stilstaat. Zo ben je ook goed zichtbaar als je wacht voor het verkeerslicht."  

 

De Batavus Finez is dus klaar voor elke fietstocht! Nog even een samenvatting van de belangrijkste kenmerken van deze fiets:

 

  • 7 versnellingen;
  • Krachtige hydraulische schijfremmen;
  • Verende voorvork en zadelpen;
  • Innovatieve dagrijverlichting;
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren.

 

Over de Fiets van het Jaar Verkiezing

De Fiets van het Jaar wordt al 33 jaar georganiseerd door de RAI-vereniging. Dit jaar telde de verkiezing een record van 55 inzendingen. Die inzendingen zijn verdeeld over diverse categorieën (stadsfietsen, elektriche fietsen, mountainbikes, speed pedelecs en racefietsen.)

 

De genomineerde fietsen. waaronder dus de Batavus Finez, zijn afgelopen maanden door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Hierbij worden punten gegeven voor techniek, prijs-kwaliteit, innovatie, design, rijeigenschappen en veiligheid. Op 28 febuari kwam de Batavus Finez als winnaar uit de bus. Hierdoor mag Batavus de Finez een jaar lang Fiets van het Jaar noemen.