▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Fietspompen

Fietspompen

Fietspompen zijn er in vele maten, kleuren en soorten. Met drukmeter, een handpompje of gewoon de ouderwetse fietspomp. Gaat u vaak racen of mountainbiken? Dan is een drukmeter op uw pomp wel handig om altijd de juiste bandenspanning te hebben en zo uw banden langer goed te houden. Ook lekrijden wordt hiermee een stuk lastiger. Populair: De traditionele en oer degelijke Jumbo fietspomp.

Filteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

  • Geschikt voor alle ventielsoorten | Lichtgewicht aluminium

    € 26,95

  • Voor alle ventielen | Inclusief hardplastic beschermer

    € 19,50

  • Lichtgewicht aluminium | Dubbele pomp functie

    € 23,95

Filteren

3 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Fietspomp kopen?

De juiste bandenspanning is erg belangrijk. Zowel voor racefietsen als e-bikes en recreatieve fietsen. De spanning heeft invloed op het comfort, lekrijden, rolweerstand en de levensduur van de band. Bij een e-bike is de bandenspanning zelfs van invloed op de actieradius. Bij een vlakke ondergrond geldt: hoe hoger de bandenspanning, des te geringer is de vervorming van de band. Hierdoor is de rolweerstand lager en uw snelheid hoger. Bij een hoge bandenspanning gaat de band langer mee omdat deze minder slijt. Om de bandenspanning te controleren zijn er diverse tools verkrijgbaar. De meest handige optie is een fietspomp met drukmeter. Een andere optie is een ventieldop met een drukmeter erin. Zo kunt u aan de kleur zien of de bandenspanning nog in orde is. Ook zijn er losse drukmeters verkrijgbaar die u op het ventiel kunt drukken om het aantal bar te zien. Mocht deze meter niet passen op uw ventiel dan kunt u bij uw Profile de Fietsspecialist winkel informeren naar verloopstukjes.