▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Fietsdragers

Fietsdragers

Fietsendragers kunt u op verschillende manieren bevestigen aan de auto of caravan. Daarnaast is de ene fietsendrager beter geschikt voor uw fiets dan de andere. Ook zijn er verschillende formaten waar u uit kunt kiezen. Profile ‘de Fietsspecialist’ helpt u graag met de keuze van de juiste drager te maken door onderstaande vragen langs te lopen.

Filteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

 • Geschikt voor 2 fietsen | 7-polig

  € 419,00

 • Voor 2 (elektrische) fietsen | Best getest door de ANWB

  € 739,00

  € 599,00

 • |

  € 39,95

 • Voor 2 (elektrische) fietsen | Inclusief opberg / draagtas

  € 849,00

  Online uitverkocht

 • Handig | Eenvoudig laden en lossen

  € 55,95

  Online uitverkocht

 • Veilig transport van fietsen | Past op alle frametypes

  € 22,95

Filteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat wilt u vervoeren?

De meeste fietsendragers zijn geschikt voor de gewone fiets. U heeft hierin verschillende formaten, van 1 tot 4 fietsen. Daarnaast zijn er specialist fietsendragers voor elektrische fietsen en mountainbikes. Wat voor type fiets wilt u vervoeren?

Een gewone fiets

De meeste fietsendragers zijn geschikt voor het vervoeren van één of meerdere gewone fietsen. De vraag die u uzelf moet stellen is hoeveel fietsen u wilt gaan vervoeren.

Een elektrische fiets

Wanneer u een elektrische fiets gaat vervoeren is het belangrijk dat de drager het gewicht van uw fiets kan dragen. Een E-bike is namelijk zwaarder dan een gewone fiets. Dit komt door de het gewicht van de motor en de accu. Bij elektrische fietsen waarbij de accu uitneembaar is, is het verstandig om deze los in de auto te leggen, dit scheelt weer in gewicht. De fietsendrager moet per elektrische fiets ongeveer een gewicht van 25 kilo kunnen dragen.

Een mountainbike

Bij het vervoeren van een mountainbike heeft u een fietsendrager nodig die bredere wielgoten heeft. De banden van uw mountainbike zijn namelijk breder dan die van een gewone fiets of een elektrische fiets. De fietsendragers voor mountainbikes zijn er met verschillende bevestigingen en ook met een verschillend aantal wielgoten.

Hoe wilt u de fietsendrager bevestigen?

Een fietsendrager kunt u op verschillende manieren bevestigen aan de auto of caravan. De meest gebruikelijke bevestiging is op de trekhaak. Is uw auto niet voorzien van een trekhaak? Dan kunt u kiezen voor een bevestiging op de achterklep of op het dak.

Fietsendrager op de trekhaak

Fietsendragers die u op de trekhaak bevestigd zijn het meest populair doordat deze eenvoudig te bevestigen zijn. Daarnaast kunt u de drager in de achterbak leggen wanneer u hem niet gebruikt. U heeft de keuze uit verschillende formaten fietsendragers, 1 tot 4 fietsen die u tegelijk kunt vervoeren. Een nadeel is wel dat door een drager op de trekhaak dat u moeilijker bij de kofferbak kunt komen. Tegenwoordig zijn er ook modellen die u kunt kantelen zodat dit probleem is opgelost.

Fietsendrager op de achterklep

Heeft uw auto geen trekhaak dan kunt u ook kiezen voor een drager die bevestigd wordt op de achterklep. Nadelen hiervan zijn dat u niet meer bij uw kofferbak kan komen en er is een risico dat de lak van de auto beschadigd.

Fietsendrager op het dak

Fietsendragers die u monteert op het dak zijn met name populair onder wielrenners. Bij een dakdrager wordt de fiets bevestigd aan de voorvork, hierdoor voorkom u eventuele schade aan het frame. Een nadeel van een fietsendrager op het dak is dat de fietsen veel wind vangen, wat weer zorgt voor een hoger brandstofverbruik en lawaaihinder. Daarnaast moet u goed opletten bij lage doorgangen zoals tunnels en slagbomen in garages.

Wat voor stekkeraansluiting heeft u nodig voor een fietsendrager?

Aan de fietsendrager zit een stekker die u moet aansluiten op de auto. Dit zorgt ervoor dat de verlichting van uw fietsendrager werkt. De aansluiting kan een 7-polige stekker of een 13-polige aansluiting hebben. Als de fietsendrager een andere aansluiting heeft dan de auto dan heeft u een verloopstekker nodig.

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen of wilt u graag meer advies over fietsendragers dan bent u altijd welkom in één van onze winkels!