Let op: werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd of kunnen afgehaald worden bij jouw winkel. Lees hier meer.

Fiets inruilen

Wat is mijn fiets nog waard?

Het is begrijpelijk dat u bij aankoop van een nieuwe fiets, uw oude wilt inruilen. De meeste fietsers hebben tenslotte geen twee fietsen nodig en u koopt niet voor niets een nieuwe. Als u uw fiets wilt inruilen voor korting op de nieuwe fiets dan kunt u dit overleggen in de Profile 'de Fietsspecialist' fietsenwinkel waar u de nieuwe fiets gaat kopen.

Inruilen van uw oude fiets is mogelijk in de winkel

Bij aankoop van een nieuwe fiets* in de winkel kunt u uw oude fiets inruilen. Het bedrag dat uw oude fiets waard is, is afhankelijk van het soort fiets, hoe oud deze is en de staat waarin deze verkeert. De staat hangt met name af van de banden, ketting en tandwielen. Laat uw oude fiets in de winkel taxeren.

* uitgezonderd enkele lease/huur mogelijkheden

 

Registratieplicht tweedehands goederen

Fietsenwinkels zijn bij aankoop van tweedehands fietsen verplicht om deze aan de hand van het framenummer te controleren op diefstal en om de klanten om een geldige legitimatie te vragen. De in te ruilen fiets moet geregistreerd worden in de database van StopHeling.nl, het Digitaal Opkopers Register. Deze regels zijn ingesteld om heling te voorkomen. Zo zijn wij zeker van een veilige inruil en wordt voorkomen dat de nieuwe eigenaar problemen ondervindt.