Winterbanden tips

Ondernemer aan het woord

  • Naam: Leo Brouwer
  • Winkel: Profile Leo Brouwer

Profile Leo Brouwer is de fietsenwinkel in Joure, en sinds begin 2011 gevestigd aan de Handelswei 6 in Joure. Voor alle bekende merken kunt bij ons terecht, om een fiets te kopen maar ook voor reparatie. In onze winkel vindt u een breed assortiment nieuwe fietsen, van stadsfiets, racefiets, mountainbike, kinderfiets en uiteraard de elektrische fiets. U vindt bij ons de merken Gazelle, Batavus Koga, Merida Cortina en Altra.

Door onze jarenlange ervaring van ons gehele team staan we voor. Deskundig advies, profesioneel uitgevoerde reparaties,indien nodig een gratis leenfiets (ook voor de elektrische fiets). Omdat we werken met het Bodyscanning systeem zit u altijd goed op de fiets. Op onze site vindt u informatie over ons assortiment fietsen, kleding, accessoires, de werkplaats en veel meer.

dé tip van Profile Leo Brouwer

Bij fietsen gaat het om balans! Fietsen is daarom ook heel anders in de winter dan autorijden. Rijdt een auto op een spiegelgladde straat dan verliest hij spoorvastheid. Daar kunnen goede winterbanden bij helpen om dat te verminderen. Rijdt een fiets op een spiegelgladde straat dan raakt de fietser vaak uit balans en valt. Daarom zijn er nu ook winterfietsbanden. Met deze fietsbanden voel u duidelijk dat u veel meer grip heeft in de sneeuw. Als u remt, duurt het langer voordat u begint te schuiven. Als u dan eenmaal begint te glijden, blijft u stabiel recht vooruit gaan. De fiets glijdt niet ongecontroleerd weg.

Ook kunt u zelf al veel doen...

Een goede tip voor mensen die niet willen investeren in speciale winterbanden is om je banden wat leeg te laten lopen. Een zachtere band helpt al zeer goed om meer grip op het wegdek te krijgen, ook in winterse omstandigheden. Rij daarnaast in een hogere versnelling tegen het slippen. Rem rustig en tijdig voor een bocht en zet het zadel iets lager om sneller bij de grond te kunnen wanneer u dreigt te vallen.