Kinderfiets tips

Ondernemer aan het woord

  • Naam: Cor van de Wiel
  • Winkel: Profile Valkenswaard

Profile is een begrip in de omgeving van Valkenswaard. Voorheen stond onze fietsenwinkel bekend als Profile Jos de Win en nu per 1 mei 2013 onder de noemer Profile Valkenswaard. Cor van de Wiel heet u van harte welkom en staat voor u klaar met meer dan 30 jaar kennis en ervaring. We bieden u een ruim en kwalitatief assortiment op het gebied van fietsen, kleding en onderdelen en accessoires. Kortom: veel fietsplezier!

 

dé tip van Profile Valkenswaard

Leren fietsen is kinderspel!

Leren fietsen moet vooral plezierig zijn. Daarom is spelen met de fiets een heel goed idee. Langzaamaan raakt het kind vertrouwd met zijn fiets. Na een tijdje vraagt de fiets geen bijzondere aandacht meer.

Maar waar moet u nu eigenlijk allemaal rekening mee houden als u een kinderfiets gaat kopen. Lees snel verder om daar achter te komen.

Tips voor de beste kinderfiets

Alles aan kinderfietsen is te groot; het zadel, de handvatten en de pedalen. Een lichte, soepel lopende, robuuste en goed doordachte kinderfiets is er eigenlijk niet. Maar hoe zorgt u dan dat uw kind toch zo comfortabel mogelijk kan fietsen?

Het allerbelangrijkste waar u op moet letten bij de aanschaf van een kinderfiets is dat deze niet te groot is. Kinderfietsen worden ingedeeld op basis van de maat van de wielen. Fietsen met 20 inch wielen zijn bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of vijf, zes. De fietsen met 24 inch wielen zijn voor kinderen vanaf een jaar of acht, negen. Kinderen moeten goed bij de pedalen kunnen, anders is fietsen onprettig en soms zelfs gevaarlijk.

Let vooral ook op hetvolgende:
1. de cranks (verbindingsstuk tussen de trapas van de fiets en het pedaal) niet te lang zijn, want dan moet het kind met opgetrokken knieën fietsen. 
2. Dat de fiets niet te zwaar is.
3. Het zadel niet te groot is.
4. Daarnaast is het ook niet aan te raden om een fiets te kopen waarbij de stang te hoog is. Kinderen stappen vaak heel onhandig af.

Voor meer advies bent u natuurlijk altijd welkom in onze winkel in Valkenswaard of bij één van mijn collega winkels.