▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Méér over regenkleding!

Regenpakken, regenponcho's en regenbroeken

In de gure en natte maanden is de kans groot dat u geregeld door een Hollandse bui fietst. Een kwart van de Nederlanders pakt dan de paraplu erbij; zelfs op de fiets! Er bestaat geen echte wet die zegt dat we niet met een paraplu mogen fietsen. Toch is het volgens de wegenwet verboden u zodanig te gedragen dat u gevaar of hinder veroorzaakt. Als u met een paraplu fietst ontneemt deze een groot deel van uw zicht. U loopt dan een grote kans tegen een geparkeerde auto aan te fietsen. En bij een harde windvlaag kunt u plotseling naar de andere kant van de weg geblazen worden. Bovendien kunt u geen richting aangeven. Als u dan gevaar veroorzaakt bent u in overtreding. Om gevaarlijke situaties te voorkomen kunt u dus beter kiezen voor goede regenkleding want niemand heeft natuurlijk zin om met een nat pak naar het werk, school of de sportclub aan te komen. Bij Profile ‘de Fietsspecialist’ vindt u een groot assortiment regenkleding. Wordt u dan onverwacht covervallen door een bui dan is het handig om een regenpak bij u te hebben.

 

Het kopen van regenkleding

Waar moet u allemaal op letten bij het kopen van uw regenkleding zodat u droog op uw bestemming aankomt? Graag geven wij tips voor de aanschaf van uw regenkleding.

  • De naden en ritsen zijn de plekken waar het water doorheen kan lekken. Wilt u er zeker van zijn dat er geen regen door de naden kan lopen? Kies dan regenkleding met getapete of afgeplakte naden.
  • Let op de pasvorm. Geef wind en regen geen kans en kies voor regenkleding waar de zoom en manchetten verstelbaar zijn zodat de kleding goed op uw lichaam aansluit. De capuchon moet goed rond uw hoofd zitten zodat deze u niet belemmerd bij het omkijken. Een capuchon die verstelbaar is met een trekkoordje of een klittenbandsluiting is dan ook erg praktisch. Een regenjas en regenbroek moeten makkelijk over uw gewone kleding aan te trekken zijn, neem dus niet een te kleine maat.
  • Vaak krijgt u van regenkleding een klam en plakkerig gevoel. Dit komt omdat de kleding dan niet ademend is. Het beste kiest u regenkleding gemaakt van polyester of nylon/polyamide die het transpiratievocht en overtollige warmte uit de lagen daaronder goed naar buiten   afvoeren.
  • Ook de reflectie op regenkleding is belangrijk. Als het regent is het buiten donkerder en bent zonder reflectie of verlichting maar tot 20 meter zichtbaar voor automobilisten. Met reflectie verhoogt u dit tot 150 meter, u bent dus een stuk veiliger op weg.

 

Poncho of regenpak

Tegenwoordig is er zeer hippe regenkleding verkrijgbaar. Zowel poncho's als regenjacks en -broeken zijn er in leuke printjes en kleuren. Als u twijfelt tussen een poncho of een pak dan lichten wij graag de voordelen van beide opties toe:

De poncho:
- gemakkelijk en snel aan te trekken
- armen en handen blijven door mouwbanden ook droog
- veel ventilatie dus u zweet niet
- ook ideaal voor tijdens het wandelen of een festival

Het regenpak
- u heeft de keus om jas en broek los van elkaar te dragen
- met overschoenen erbij houdt u het helemaal droog
- ziet er wat netter en professioneler uit
- biedt ook bescherming tegen wind en kou

 

Tip: was uw regenkleding 


U zult wel denken, regenkleding wassen? Inderdaad, het is aan te raden uw regenkleding bijvoorbeeld elk kwartaal een keer te wassen op maximaal 30 graden. Gebruik daarvoor speciale reinigingsmiddelen. Bij het wassen moet u geen wasverzachter gebruiken, want dat verstopt de poriën. Laat uw regenkleding nooit in de zon, op de verwarming of in de wasdroger drogen. Zo voorkomt u beschadigingen en blijft de ademende werking van uw regenkleding beter behouden.