Méér over het gemak van leasen!
 

Waarom een E-bike kopen, als u ook kunt leasen of huren?

Ieder jaar worden er in Nederland ongeveer 1 miljoen nieuwe fietsen verkocht en ongeveer 30% daarvan is inmiddels elektrisch. Door de trapondersteuning krijgt u op een elektrische fiets een duwtje in de rug; heel handig bij stevige wind, tegen een helling op, met zware boodschappen of met kinderen op de fiets. Lange ritten naar school of werk worden een stuk makkelijker en u komt comfortabel en fris aan. Dat maakt de e-bike een goed alternatief voor de auto en de bus.

Geen last van files of parkeerproblemen. En met de mooie designfietsen van nu ziet en hoort niemand dat u op een elektrische fiets rijdt! Een elektrische fiets is dus voor elke leeftijd. Daarnaast wint e-bike ook onder de jongeren terrein. Met name in gebieden waar de jeugd met de bus naar school gaat of een eind moet fietsen om op school te komen, kan de elektrische fiets uitkomst bieden. En het is vaak een stuk goedkoper. En gezonder! Sinds 1-1-2015 is er geen fiets van de zaak-regeling meer, maar valt dit onder de Werkkostenregeling.

Binnen de WKR kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon in de zogenaamde vrije ruimte besteden aan onbelaste vergoedingen voor zijn werknemers. Vraag uw werkgever of hij binnen de WKR een fiets beschikbaar wil stellen en of er nog ruimte is. Of bekijk de mogelijkheden voor het leasen van een (elektrische) fiets. Steeds meer consumenten vinden het belangrijker om zorgeloos gebruik te kunnen maken van een elektrische fiets zonder hem in eigendom te hoeven hebben. Zij hebben meer behoefte aan een complete service en willen steeds vaker worden ontzorgd. Een fiets “leasen” voor een vast bedrag per maand biedt hierbij uitkomst. Zo is het gebruik van een e-bike ook voor iedereen bereikbaar. Operational lease kan in de vorm van een huurcontract (bijv. HuurGemak) of een abonnement (bijv. via Viets&Go). Hierbij krijgt de consument het recht om de fiets voor een bepaalde periode en voor een vast bedrag te gebruiken. De consument is geen eigenaar van de fiets. Deze overeenkomsten worden dan ook niet geregistreerd bij het BKR. Bij de maandprijs is het onderhoud, de reparaties en de verzekering inbegrepen. U rijdt dan op een splinternieuwe fiets of e-bike zonder grote investeringen. In vele gevallen is het leasen van een fiets of een elektrische fiets.

Fiets aanschaffen via de werkkostenregeling

Sinds 1 januari 2015 is de Werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. Door de werkkostenregeling kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon - de zgn. vrije ruimte - besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Door de invoering van de werkkostenregeling verdwijnen voor een groot aantal vergoedingen en verstrekkingen de fiscale regels, het fietsplan is daar één van. Maar binnen de Werkkostenregeling bestaat er ook de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werkgever voor aanschaf van een fiets. In plaats van het fietsplan kan de werkgever zonder verdere beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken aan zijn werknemers. Dit moet wel gebeuren binnen het budget van 1,2%. Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag dus ook een elektrische fiets of elektrische scooter zijn. Het aantal dagen dat je met de fiets naar het werk reist is niet van belang binnen de werkkostenregeling. De aanschaf van de fiets moet wel aantoonbaar zijn. Als de werkgever een kilometervergoeding betaalt, kan de lening hiermee terugbetaald worden.