Meer over winterbanden

Als er buiten een dik pak sneeuw ligt, betekent dat niet dat u niet meer de mountainbike op kunt. Normale mountainbikebanden zorgen in de sneeuw weliswaar voor minder grip, vooral als er ook een ijslaag ligt, maar met spike banden op uw mountainbike kuny u onder problemen een mooie winterrit maken!

Een goede spike band is bijvoorbeeld de Schwalbe Winter Reflex. Dat is een instapmodel met degelijke prestaties op het gebied van snelheid, grip, lekbescherming en levensduur. Dit model beschikt over 100 spikes en zorgt voor uitstekende controle op gladde ijsvlaktes. Alleen in extreme bochten heeft u niet volledige grip.

De Schwalbe Marathon Winter Reflex Spike band is de grote broer van de Schwalbe Winter Reflex Spike band. Met deze band houdt u de volle controle. Zelfs op spiegelgladde wegen! Ook zijn de scherpste bochten en krachtige remmanoeuvres geen enkel probleem. Deze band beschikt over 200 spikes.

De topper van Continental is de Spike Claw 240 MTB band. Deze band heeft 240 spikes waarmee u gegarandeerd grip hebt op zeer gladde oppervlaktes. Zowel in de sneeuw als op het ijs.

De Schwalbe Ice Spiker Pro TL-Ready Vouwband is de turbo onder de spike banden! Met maar liefst 361 spikes bijt hij zich in iedere ijspiste vast.

Mensen denken vaak dat men met spike banden alleen in de sneeuw of op het ijs kan fietsen, maar u kunt er ook gewoon mee op de weg rijden. Het enige nadeel is dat, als er weinig of helemaal geen sneeuw ligt, er wel wat geluid wordt veroorzaakt door de banden.

Deze banden gaan ook zeker een paar duizend kilometer mee. De hoeken van de spikes zullen wel wat ‘afgerond’ worden door het rijden, maar dat maakt helemaal niets uit. Mocht er een spike verloren gaan, dan zijn deze zelfs te vervangen!