Meer over voorbereiden op het najaar

Eindelijk, het weer wordt minder en de temperatuur daalt. Het heeft even geduurd, maar de zomer lijkt ons nu echt te gaan verlaten. Nu is de tijd om aan uw winterdoelstellingen te gaan werken! In dit blog behandelen we een aantal veelverkochte artikelen voor de winterperiode. Waar is het artikel voor te gebruiken en wat is de meerwaarde ervan?

Easywasher

Vele wielrenners stappen in de winterperiode over op de mountainbike: lekker door de bossen of op het strand rijden. Geweldig om te doen en helemaal vies en vuil uw training beëindigen geeft een goed gevoel. Het enige nadeel van dit alles is dat u niet alleen zelf vies wordt, maar ook uw fiets. Het vuil laten zitten is geen verstandige keuze, en hoe eerder u het eraf hebt hoe beter. De Easywasher is daardoor een ultiem product. Met deze compacte, mobiele reiniger kunt u direct na de training uw fiets schoonmaken zodat deze schoon de auto of de schuur in kan.

Smeermiddel

Om roest te voorkomen en alle draaiende onderdelen te beschermen is smeren zeer belangrijk. Voor natte omstandigheden is een nat smeermiddel voor uw ketting het beste. Een voorbeeld hiervan is de Cyclono Wet lube. Na het schoonmaken van uw etting dient u deze goed droog te maken, waarna u de ketting kan insmeren met deze wet lube. Op deze manier is uw ketting goed beschermd. De feestdagen gaan binnenkort weer losbarsten. Een leuk cadeau om te geven is daarom de Muc-Off Gift Pack. Deze onderhoudset bevat reinigingsmiddel, een borstel, siliconen spray zodat uw frame beschermd kan worden en uiteraard een fles wet lube.

Belang van een trainerband

Om wel te kunnen blijven trainen, maar niet iedere keer vies te worden en uw fiets te moeten schoonmaken, gebruiken veel wielrenners in de winterperiode een fietstrainer. Bij het gebruik van deze trainers is het zeer aan te raden om gebruik te maken van een Trainerband. Deze banden zijn speciaal ontwikkeld voor de fietstrainers waarbij deze een optimale grip leveren. Het is af te raden om de buitenbanden waarmee u ook buiten fietst te gebruiken op uw trainer. Zodra u een band buiten gebruikt komen hier steentjes in. Deze steentjes zullen de trainer beschadigen waardoor de levensduur minder lang is.

Montagestandaard

De winterperiode is ook het moment om aan uw fiets te gaan sleutelen. Om rugpijn te voorkomen is het prettig om ‘op hoogte’ te kunnen werken door middel van een montagestandaard. Bij de keuze van een montagestandaard zijn er een aantal zaken waarop u moet letten. Wilt u de standaard makkelijk kunnen ronddraaien? Heeft u een carbon frame of niet? Er zijn een aantal montagestandaarden die 360 graden kunnen ronddraaien.