Let op: werkplaatsen open, aankopen op onze webshop worden thuisbezorgd, winkels gesloten. Leer hier meer.

Wij zijn dé specialist in transportfietsen

Veilig onderweg met een extra bergruimte

Een transportfiets van Gazelle, Batavus, Cortina is ontworpen om spullen mee te nemen. Met een fietskrat of een fietsmand op je voordrager kun je dit nog handiger en veiliger doen. Zelfs met kinderzitjes op je fiets kun je in je krat of mand nog boodschappen meenemen. En het is veel veiliger dan een boodschappentas aan je stuur.

Kies je een krat of een mand?
Ze hebben allebei hun voor en nadelen. De bakker had vroeger een grote rieten mand op zijn fiets als hij het brood rondbracht. De rotan mand heeft dan ook een mooie nostalgische uitstraling die past bij een klassieke transportfiets. Sommige manden hebben een klep om ook op een hobbelige weg de boodschappen binnenboord te houden.

Fietskratten zijn van kunststof. Kunststof heeft een aantal voordelen ten opzichte van rotan. Ze zijn er in heel veel modieuze kleuren. Er is dus altijd een krat die bij je modieuze fiets past. Een krat is ook iets beter bestand tegen het wisselvallige Nederlandse weer. Ook is een fietskrat veel lichter dan een rotan fietsmand, wat ook het sturen gemakkelijker maakt.

Heb je regelmatig grote hoeveelheden mee te nemen, kies dan voor de grote mand of een krat met een inhoud tot maar liefst 50 liter. Wil je zien welke mand of krat het beste bij je fiets past? De fietsspecialist van Profile helpt je bij het zoeken van een passende krat of mand. Hij helpt je ook met veilige bevestiging.

Welk slot past bij mijn fiets?

Transportfietsen zijn (terecht) erg geliefd. Alle transportfietsen zijn voorzien van een goed ringslot. Voor extra zekerheid is het verstandig om het slot uit te breiden met een ketting. Maar wat voor één?

Kettingslot of insteekslot

Met een insteekslot of een kettingslot kun je jouw geliefde transportfiets vastmaken aan bijvoorbeeld het fietsenrek of een hek. Daarmee wordt het voor de fietsendief nog moeilijker om je fiets te stelen. Hoe langer de ketting hoe makkelijker je je fiets kunt vastmaken.

Sommige ringsloten hebben de mogelijkheid om een ketting aan vast te maken. Voordeel is dat je met één sleutel zowel het ringslot als het kettingslot open en dicht kunt doen. Een voorbeeld is de AXA Insteekketting.

Als je ringslot deze mogelijkheid niet heeft, kun je kiezen voor een los kettingslot. Deze is net zo sterk als het insteekslot, maar kun je los gebruiken (dus ook voor een andere fiets). Een los kettingslot, zoals de AXA Newton, is er met een sleutel of met een cijferslot.

Tip: geharde schakels

Kies voor een slot met geharde schakel. Deze is moeilijker door te knippen.

Fietsbel

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je een goede bel op je fiets hebt zitten. In Nederland is het hebben van een fietsbel wettelijk verplicht, ongeacht het soort fiets. De bel moet dan ook hoorbaar zijn tot op 20 meter afstand. Wij hebben diverse soorten fietsbellen in het assortiment en die kan je zelfs afstemmen op de fietstassen en/of je zadeldekje.

Wat biedt een fietsverzekering?

Helaas is diefstal en schade aan je fiets niet geheel te voorkomen. Om je in te dekken tegen dit risico is het mogelijk om je fiets te verzekeren. Een verzekering is zinvol als je het financiële risico zelf niet wilt of kan dragen. Daarnaast geeft een fietsverzekering zekerheid. Bij schade aan je fiets kun je deze laten maken op de kosten van de verzekering.

Om teleurstelling door diefstal of schade te voorkomen, kun je bij Profile een fietsverzekering afsluiten. Profile heeft diverse verzekeringen te bieden:

  • Fietsverzekering Profile & ENRA Basis Diefstal:

Met de basis verzekering kun jij je fiets goedkoop verzekeren. Dit is een diefstalverzekering zonder extra’s. Na verloop van tijd wordt je fiets minder waard. Hierdoor vindt er vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Word je fiets gestolen? Dan heb je recht op de aanschafwaarde min de afschrijving.

  • Fietsverzekering Profile & ENRA Optimaal Diefstal:

Bij de fietsverzekering ‘’Optimaal Diefstal’’ kun je de Europese Pechhulp afsluiten. Deze zit niet in het standaard pakket. Bij deze verzekering vindt er geen afschrijving plaats.

  • Fietsverzekering Profile & ENRA Optimaal Casco:

Met de fietsverzekering Optimaal Casco ben je verzekerd tegen diefstal en schade. De verzekering is inclusief verhaalrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering en pechhulpservice. Ook bij deze verzekering vindt er geen afschrijving plaats.

Belangrijk om te weten: om in aanmerking te komen voor een verzekering, dien je een ART-goedgekeurd slot met twee sterren te hebben.

Zadeldekjes zijn dubbel zo handig!

Transportfietsen staan vaak buiten in de regen in een fietsenrek. Om te voorkomen dat je door je natte zadel ook een natte broek krijgt als je weer naar huis fietst, is een zadeldekje een perfecte oplossing. Daarnaast kan je met een kleurrijk zadeldekje - van Basil bijvoorbeeld - je fiets gemakkelijk terug vinden in een volle fietsenstalling. Vaak hebben de waterafstotende zadeldekjes een elastiek of klittenband aan de onderkant, zodat ze op elk type zadel passen. Praktisch en mooi dus!

De bandenspanning controleren met een fietspomp

Een lekke band komt eigenlijk altijd ongelegen; onderweg naar een afspraak, tijdens het doen van boodschappen of middenin een Hollandse regenbui. Gelukkig kan je zelf veel doen om een lekke band te voorkomen. Wij raden bijvoorbeeld aan om 1x per maand thuis je bandenspanning te controleren. Dit kan met een fietspomp met drukmeter. Als de bandenspanning dan niet in orde is dan kan je er gelijk wat lucht bij pompen. Door je banden goed op spanning te houden voorkom je daarnaast dat de banden extra snel slijten en fiets je ook gewoon een stuk lichter.