▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Op pad met de e-bike of hybride

Wij vertellen u graag waar u op moet letten

Zowel met een elektrische als met een hybride fiets kunt u mooie lange fietstochten maken. Bent u een echte wereldreiziger en trekt u de wijde wereld in op uw fiets? Of haalt u uw avontuur uit een prachtige fietstocht door Nederland? Met de hybride, een kruisting tussen een stadsfiets en een sportfiets, kunt u lekker licht trappen en met de e-bike heeft u een fijn duwtje in de rug tijdens uw fietsvakantie. En het andere grote voordeel is: beiden zjin ook geschikt voor kortere ritten door de stad! Op deze pagina leggen wij u graag uit waar u als recreatieve fietser rekening mee moet houden tijdens langere ritten en fietsvakanties.

Alles mee in de fietstas met de vakantie checklist!

Als u een dagje weg gaat met de fiets dan zijn er een hoop spullen waar u aan moet denken. Als u op een lange fietsvakantie gaat dan zijn er nog veel meer dingen waar u aan moet denken! Wij helpen u graag met een vakantie checklist.

Dagje weg met de hybride of e-bike

❍ Telefoon
❍ Reparatieset en multitoolset
❍ Opladers van elektrische apparaten
❍ Batterijen (voor bijv. fietsverlichting)
ART-goedgekeurd slot
❍ Volle powerbank 
Fietscomputer
Fietsnavigatiesysteem
❍ Bankpas en portefeuille met wat muntgeld
❍ Identiteitsbewijs 
Zonnebril en/of pet
❍ Zonnebrandcreme
❍ EHBO-set
❍ Natte doekjes en zakdoeken
❍ Kleine fietspomp
❍ Binnenband
Helm (niet verplicht in nederland)
Regenkleding
Fiets-/loopschoenen
❍ Zakmes
❍ Middel tegen insecten

Lange fietsvakantie

❍ Reisverzekeringspapieren
❍ Handdoek en toiletspullen (tandenborstel, zeep, kam, scheerspullen, e.d.)
❍ Toiletpapier 
❍ Reparatietape en tiewraps
❍ Wasmiddel en waslijn
❍ Plastic borden, bestek, schilmes en roerspatels
❍ Gedroogd eten en instantsoep
❍ Lichtgewicht mokken 
❍ Suiker, thee, poedermelk en instantkoffie
Diverse soorten kleding (ondergoed, kleding voor koude nachten en warme middagen)
❍ Brander (spiritus of benzine) en pannen
❍ Aanmaakblokjes
❍ Lucifers / aansteker
❍ Theedoek, schuurspons en afwasmiddel
❍ Inklapbaar stoeltje
❍ Grondzeil 
❍ Slaapmatje en slaapzak
❍ Kleine tent
❍ Zaklamp met volle batterijen
❍ Tentharingen
❍ Gegevens van uw fietsverzekering

De enige manier om alles mee te kunnen nemen op de fiets is met goede fietstassen. Op een e-bike kunt u een stuurtas, zadeltas en een dubbele fietstas kwijt. Twijfelt u of die ene mooie fietstas wel op de bagagedrager van uw e-bike past? De medewerkers van de Profile 'de Fietsspecialist' winkel in uw buurt helpen u graag!

De spullen die u het vaakst nodig heeft of die u snel moet kunnen pakken, kunt u het beste in een stuurtas doen. Het reparatiesetje voor de fiets kan het beste in de zadeltas. Als u een hybride fiets heeft om mee te toeren dan is er soms ook een mogelijkheid om voortassen te monteren op een lowrider (rekje bij voorwiel). U kunt eventueel ook nog spullen meenemen onder de snelbinders of door middel van een rugtas.

De tekst gaat verder onder de caroussel

Uitgelichte fietstassen

Uw fiets(en) mee op de fietsendrager

Wij snappen het heel goed als u graag een keer in een andere omgeving wilt fietsen. Als dit aan de andere kant van het land - of zelfs in het buitenland - is dan kan het nogal een gedoe zijn om de fietsen mee te nemen. Gaat u bijvoorbeeld de wielen eruit halen en de frames vervoeren op de achterbank? Gaan ze mee in de kofferbak?.. Dat kan veel gemakkelijker! De EasyFold fietsendrager van Thule zet u in een handomdraai op de trekhaak van de auto. Vervolgens zet u de fietsen vast en kunt u binnen 15 minuten onderweg zijn naar uw bestemming.

Alle voordelen van deze fietsendrager op een rijtje

✔ Laadvermogen tot wel 60 kilo, dus zelfs geschikt voor 2 e-bikes;
✔ Beveiliging tegen diefstal door de geïntegreerde sloten (zowel de fietsen als de drager);
✔ Binnen 5 minuten te monteren op de trekhaak;
✔ Altijd toegang tot de kofferbak, ook als de fietsen al op de drager staan;
✔ Zeer compact op te bergen. 

Heeft u geen auto of krijgt u de fietsen niet op de drager getild? Dan kunt u altijd overwegen om een e-bike of hybride fiets te huren op uw vakantiebestemming!

 

Even kort over de fietsen

Elektrische ondersteuning 

Een e-bike met een midden- of achterwielmotor biedt de meeste voordelen als u lange afstanden fietst. Deze motoren zijn door de motorkracht (gemeten in Nm) geschikt voor heuvelachtige gebieden in het Zuiden van Nederland en in het buitenland. Daarnaast is de middenmotor erg stabiel doordat die in het midden van het fietsframe gemonteerd wordt.

Voorkom zadelpijn

Als u lange afstanden fietst dan is een goed zadel extra belangrijk. Als u een 'verkeerd' zadel heeft dan kunnen er drukpunten ontstaan en zenuwen afgekneld worden. Dit zorgt voor pijn of tintelingen. Vaak is het zadel dat standaard geleverd wordt bij de fiets of -ebike niet geschikt voor elke fietser. Bij korte afstanden merkt u daar vaak weinig van, maar als u uren op het zadel zit dan kunnen de ongemakken al snel uw fietsplezier verpesten. Ga langs de Profile 'de fietsspecialist' winkel in uw buurt voor advies.