Méér over de e-bike!

U bent eruit, na lang wikken en wegen heeft u een besluit genomen, u wilt een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, aanschaffen. Maar dan komen de keuzes en begint uw zoektocht naar de meest geschikte fiets voor u? Hoe nu verder?

Waar moet u op letten, wat is het verschil?

Elektrische fietsen zijn er is vele soorten en maten. Het goede nieuws, er zit altijd een geschikte bij voor u, het slechte nieuws, er zijn heel wat keuzes die u moet maken om de juiste te vinden. Tijdens uw zoektocht zult u onder andere de keuze moeten maken voor aandrijfsysteem, motorpositie en accucapaciteit. Daarnaast heeft u vaak nog de keuze uit diverse sensoren. Ook geometrie en andere aspecten van de fiets bepalen deels uw rij-ervaring. Uw fietsspecialist helpt u graag op weg met de juiste informatie.

Motorpositie

De eerste keuze waar u tegenaan loopt bij de keuze  voor de geschikte elektrische fiets is de postitie van de motor. Deze kan in het voorwiel, midden of achterwiel van de fiets zitten. Iedere positie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Afhankelijk van uw situatie en voorkeur kiezen we met u de meest geschikte uit.

Aandrijfsystemen

De meest voorkomende aandrijfsystemen zijn ION, E-motion en de Yamaha technologie. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen welke bepalend zullen zijn voor uw keuze. Uw fietsspecialist weet alle ins en outs van de nieuwste technologien om u te helpen bij de juiste keuze.

Kiest u een fiets met ION techniek dan kiest u voor de innovatievere E-bike. Deze technologie staat voor precisie, hoog comfort en flexibiliteit. Elektrische fietsen die zijn uitgerust met de ION technologie hebben standaard  een achterwielmotor en zijn lekker stil.

E-bikes voorzien van E-motion technologie zijn energiezuinig en gelijk klaar om te gaan. Ze hebben een functionele trapondersteuning en daarmee is het letterlijk opstappen en direct gaan. Met E-motion technologie heeft u keuze uit diverse rijprogramma’s en de meeste fietsen hebben een Power Assist.

Bij de Yamaha ondersteuning ervaart u vooral een zeer krachtige, maar soepele ondersteuning. Omdat de techniek zo fraai is weggewerkt lijkt uw sportieve E-bike op een gewone fiets, maar geniet u toch van alle voordelen die de elektrische fiets u brengt.

Actieradius

Een andere keuze die bepaald wordt door uw persoonlijke situatie is de accucapaciteit. Een grotere capaciteit is niet altijd beter. Kijk naar het gewenste aantal kilometers dat u wilt fietsen en pas uw keuze hierop aan.

Het is dus bij de keuze voor uw elektrische fiets vooral belangrijk te kijken naar de wensen die u heeft. Hoe ver wilt u kunnen fietsen en hoe fit bent u zelf? Wilt u in heuvelachtig gebied gaan fietsen, of de vlakke Nederlandse Polder? Alle vragen samen bepalen welke fiets en welke motor het beste bij uw E-bike passen. Kom voor het beste advies naar een van onze winkels en maak een gratis proefrit voor de beste ervaring.

 

Meer informatie over:

Trek    Gazelle    Batavus    Sparta    Koga