Zeven redenen om naar werk te fietsen

Overweeg eens om de auto te laten staan en te gaan fietsen. In dit blog zetten we 7 redenen op een rij om je vooruit te helpen. Heb je een besluit genomen en ben je op zoek naar fietsadvies van een professional? Bezoek dan de specialisten in één van onze winkels.

1. Het is gezonder

Wist je dat het ministerie van Volksgezondheid minimaal 150 minuten matig-intensieve lichamelijke activiteit per week aanbeveelt? Voor veel mensen (bijvoorbeeld werkzaam op een kantoor) is het lastig om aan deze norm te voldoen. Door naar het werk te fietsen, is het gemakkelijker deze standaard te bereiken. Ook adviseert de Hartstichting om voldoende te bewegen. Dit vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Vaker fietsen heeft alleen maar voordelen. Je algehele gezondheid zal verbeteren en je hebt minder kans op overgewicht. Lichaamsbeweging helpt ook beschermen tegen de meest voorkomende ziektes.

2. Het is voordeliger

Het is natuurlijk logisch dat het gebruik van een fiets een stuk voordeliger is dan het gebruik van een auto. Dat begint al bij de aanschafprijs en ook per kilometer ben je een stuk minder geld kwijt. Daarnaast gebruikt de fiets geen fossiele brandstof en elektrische fietsen zijn erg zuinig vergeleken elektrische auto's. Verder zijn de onderhoudskosten van een fiets niet te vergelijken met onderhoudskosten van een auto. Kortom, genoeg redenen om de fiets te pakken naar je werk en zo veel kosten te besparen. 

3. Het geeft je een gelukkig gevoel

Wat is er lekkerder dan in de frisse lucht met een zonnetje naar je werk fietsen? Juist, niets! En dan maak je onderweg ook nog eens extra vitamine D aan. Bewegen in de buitenlucht zorgt voor goede hormonen die stress verlagend werken. Dit verkleint het risico op een depressie. Sla de drukke ochtendspits een keertje over en begin fit en positief aan je werkdag!

Onze favoriete e-bikes

4. Een milieubewuste keuze

Fietsen is vanzelfsprekend een stuk minder schadelijk voor het milieu dan autorijden. Het is geen geheim dat we beter met onze planeet om moeten gaan. Op de fiets stoot je bijna geen CO2 uit. Met een fiets zonder trapondersteuning zelfs helemaal niks! Verder is het natuurlijk veel minder milieu belastend om een fiets te produceren in vergelijking met een auto. Draag jij ook je steentje bij aan een groenere wereld?

5. Geen parkeerproblemen meer

Parkeerplaatsen zijn schaars en kosten ook nog eens veel geld. Een fiets kun je overal kwijt en dat ook nog eens gratis! Nog een goede reden om vaker de fiets te pakken.

6. Productiever en minder gestrest door fietsen

Tijdens de fietsrit in de ochtend heb je de tijd om lekker je hoofd leeg te maken voordat je aan het werk gaat. Daardoor begin je iedere vergadering fris en scherp. Daarnaast weet je van te voren precies hoelang jij onderweg bent en hoef je niet te stressen of je wel op tijd op je werk bent. Die file fiets je namelijk voorbij!

7. Iedere fiets is geschikt

Het maakt niet uit wat voor fiets jij hebt. Je kunt namelijk met iedere fiets naar werk fietsen. Al wordt het natuurlijk lastig wanneer je 2 uur moet fietsen op een stadsfiets om je werk te bereiken. Heb je een e-bike? Dan fiets je gemakkelijk 20 tot 30 km naar je werk. Wanneer jij een lange afstand moet overbruggen, dan kun je het beste kiezen voor een speed pedelec. Daarmee overleg je in korte tijd een flinke afstand! Bekijk hieronder een selectie van speed pedelecs.


Enthousiast geworden om ook met de fiets naar werk te gaan? Bekijk nu onze topselectie woon-werk fietsen en accessoires.

Onze favoriete speed pedelecs