Waar op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Een e-bike kopen

De aanschaf van een elektrische fiets is een behoorlijke investering. Wij helpen je daarom graag bij het beantwoorden van eventuele vragen. Daarnaast geven we je wat tips om gemakkelijk te ontdekken welke elektrische fiets het meest geschikt is voor jouw situatie. Je kunt natuurlijk ook langskomen in een van onze fietsenwinkels voor advies op maat en een proefrit.

De beste elektrische fiets

Wat de beste elektrische fiets is, hangt af van de wensen van de fietser zelf. Een elektrische fiets van Cortina is bijvoorbeeld vooral gericht op het vervoeren van veel bagage, waar het design van een Giant elektrische fiets zich meer richt op de recreatieve fietser. Als je recentelijk besloten hebt dat je een elektrische fiets wilt kopen dan vraag je je misschien nog af wat de beste plek is voor de motor. Ook dit hangt af van jouw wensen. Als je een elektrische fiets met middenmotor koopt dan heb je een zeer stabiele e-bike, een e-bike met voorwielmotor is vaak gunstiger geprijsd. Je kunt bij de kopjes hieronder navigeren naar meer informatie over de beste e-bike voor jou. Je kunt bij een Profile ‘de Fietsspecialist’ fietsenwinkel ook op diverse merken proefrijden:

Als je wilt weten welke fietsmerken er te koop zijn dan kun je de website van de winkel bezoeken. Vaak hebben de fietsenwinkels een damesfiets en een herenfiets staan om te testrijden. Zo kun je zelf ontdekken wat de beste elektrische fiets is én een fiets kopen die bij jouw budget past. Is de prijs van een fiets toch nog wat aan de hoge kant? Kijk dan eens op onze Fiets Lease pagina of zoek naar een tweedehands elektrische fiets. Je kunt ook informeren of je jouw oude fiets kunt inruilen voor korting op een nieuwe fiets.

Op zoek naar de beste fiets voor al je boodschappen en ritjes naar de stad? Bekijk de topselectie boodschappenfietsen.


Of wil je een fiets waarmee je met gemak naar je werk fietst? Bekijk dan de topselectie woon-werk fietsen en accessoires.


Of ben je op zoek naar de beste fiets voor naar school? Bekijk de topselectie schoolfietsen en accessoires.Verzekeren van je elektrische fiets

Een fietsverzekering is er voor alle fietsen; zowel de 'normale' fiets als de elektrische fiets. Ook tweedehands e-bikes kun je verzekeren tegen diefstal en schade. Daarnaast zijn fietsaccessoires eenvoudig mee te verzekeren. Onze verzekering is wereldwijd geldig dus ook als je weleens met de fiets op vakantie gaat. Meer weten over verzekeringen voor uw elektrische fiets? Lees dan snel meer op de pagina fiets verzekeren.

De actieradius van uw elektrische fiets

De actieradius van je elektrische fiets is de afstand die je met een volle accu kunt fietsen. De actieradius wordt o.a. bepaald door de accu, het fietsgedrag van de berijder en de motor. Verder ben je altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden en het wegdek. Meer weten over actieradius voor jouw elektrische fiets? Lees dan alles wat je moet weten op onze actieradius pagina.

De motor van je elektrische fiets

De motor is het hart van je elektrische fiets. Bij de keuze van een e-bike heb je keuze uit verschillende technologieën en drie posities van de motor. Je kunt kiezen uit een voorwiel-, midden- of achterwielmotor. Iedere motor heeft zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van jouw wensen en het gebruik van de fiets bepalen we welke het beste bij jou past. Op onze pagina over fietsmotoren kom je meer te weten over de motor van de elektrische fiets.

Snelheid van je elektrische fiets

Onder optimale omstandigheden kun je, afhankelijk van het type fiets, 25 tot 45 kilometer per uur halen. Bij een gewone e-bike stopt de ondersteuning standaard bij 24 - 26 km/pu. Bij een speed pedelec bij 45 pm/pu. Bij de meeste e-bikes kun je ook comfortabel fietsen zonder elektrische trapkrachtondersteuning. Je haalt dan ongeveer dezelfde snelheid als op een stadsfiets. Op de pagina de snelheid van e-bikes vindt je meer informatie.

Gewicht van je elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn er op gericht je te voorzien in rij- en bestuur gemak. Het frame van de meeste fietsen wordt tegenwoordig gemaakt van lichtgewicht aluminium. Het gewicht van een elektrische fiets ligt gemiddeld 5 kg hoger van een standaard fiets. Dit verschil is voornamelijk te verklaren door de toegevoegde accu en de motor. Meer weten? Bekijk dan onze pagina over het gewicht van e-bikes.