Bezorgen en retourneren

 

Afleveradres kiezen

U kunt ervoor kiezen om uw bestelling thuis te laten bezorgen of gratis af te halen in de winkel. Dit kunt u eenvoudig aangeven tijdens het bestelproces

Bij thuisbezorgen kunt u ook een ander afleveradres invullen. Dus wanneer u overdag niet thuis bent, kunt u kiezen om uw bestelling op uw werk af te laten leveren of bijvoorbeeld bij een familielid dat overdag wel thuis is. Controleer altijd nauwkeurig of uw adres volledig is ingevuld en compleet is. Dat voorkomt problemen bij het afleveren en langere levertijden. Let op! Wanneer u kiest om een bestelling op uw werk af te laten leveren, zorg dan dat ook de naam van het bedrijf wordt vermeld!

Verzendkosten

  • Alle bestellingen altijd gratis af te halen bij uw Profile 'de Fietsspecialist' winkel bij u in de buurt.
  • Voor alle fietsen geldt voor thuisbezorging een transporttarief van €29,95,-. 
  • Voor thuisbezorging van overige artikelen onder de € 50,- zijn de verzendkosten € 4,95.
  • Gratis verzending voor alle overige producten vanaf € 50,-

Levertijd

Thuisbezorgen

Wanneer u hebt gekozen voor thuisbezorgen dan wordt uw bestelling door DHL thuisbezorgd. De levertijd is 1 tot maximaal 3 werkdagen voor onderdelen en accessoires. In enkele gevallen kan het 5 werkdagen duren. De bestelling wordt maximaal 2 keer aangeboden. Indien blijkt dat de bestelling na 2 pogingen niet kan worden afgeleverd op het afleveradres, dan wordt het pakket indien mogelijk bij de naaste buren afgeleverd. In een dergelijk geval wordt hiervan in de brievenbus van de geadresseerde een schriftelijke mededeling achtergelaten. Bij uitreiking aan buren zal het vervoer en de verantwoordelijkheid van DHL onder de vervoersovereenkomst zijn geëindigd. Als uitreiking aan één van de naaste buren evenmin mogelijk blijkt dan wordt in de brievenbus van de geadresseerde een schriftelijke mededeling achtergelaten, waarop is aangegeven op welke wijze en binnen welke termijn de geadresseerde zich in het bezit van de bestelling kan stellen. Bezorging vindt uitsluitend plaats in Nederland en Belgie tijdens werkdagen en op zaterdag. Op feestdagen wordt niet geleverd.

Afhalen in de winkel
Wanneer u heeft gekozen om uw bestelling af te halen in de winkel, is deze binnen 3-5 werkdagen in de winkel aanwezig. Mocht dit onverhoopt langer duren, dan word u hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte gebracht door een van onze medewerkers.

Track & Trace

Zodra wij uw pakket verstuurd hebben, ontvangt u een e-mail met daarin een Track & Trace-code en een link naar de website van DHL waar u kunt zien waar het pakket zich bevindt.

Retouren

Bij Profile 'de Fietsspecialist' heeft u standaard een zichttermijn van 14 kalenderdagen waarbinnen u het product kunt retourneren. Deze 14 dagen gaan in, pas ná levering van het product. We geven u dus alle tijd om de bestelde producten goed te beoordelen. 

Altijd gratis retourneren voor aangekochte onderdelen & accessoires.

Retourproces

U kunt alleen producten terugsturen die onbeschadigd zijn en zich, indien redelijkerwijs mogelijk, compleet in de originele verpakking bevinden. Producten mogen tot op zekere hoogte beoordeeld en geprobeerd worden. Vergeet bij de retourzending niet de originele pakbon bij te sluiten.
Wilt u een product retour sturen? Download dan hier het retourformulier.

Wij verzoeken u voor het retour zenden contact op te nemen met onze klantenservice per e-mail klantenservice@profiledefietsspecialist.nl,of telefonisch op 033-4545945. Zij zullen u vertellen wat u precies moet doen en geven u een retournummer dat vermeld dient te worden op de pakbon. Een retourzending voor aangekochte producten, met uitzonderin van online gekochte fietsen, is altijd gratis

Retouradres

Profile ‘de Fietsspecialist’ 
Antwoordnummer 509 
3800 VB Amersfoort

Retour termijn

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen  voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft  aangetoond dat u de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Retourneren via ons antwoordnummer is te allen tijde gratis. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Terugbetaling

Na ontbinding, of retournering van de order, betalen wij binnen 14 dagen het orderbedrag terug op uw rekening.

 

Tweedehands fietsen

 

Rijklaar maken

Na ontvangst van de betaling neemt Dynamo Retail tijdens kantoortijden (ma t/m vrij) contact op met de betreffende winkel. 
De fiets wordt rijklaar gemaakt en gereed gemaakt voor verzending of klaargezet om op te halen.

Verzendkosten

U kunt er voor kiezen om de tweedehands fiets in de winkel af te halen die de fiets aanbiedt of bij u thuis af te laten leveren. Bij thuisbezorging wordt € 29,95 aan bijdrage in de transportkosten in rekening gebracht. Afhalen in de winkel is uiteraard gratis.

Levering

U kunt er voor kiezen om de tweedehands fiets in winkel af te halen of bij u thuis af te laten leveren. Levering vindt in principe plaats binnen 5 werkdagen. U ontvangt bericht wanneer de fiets klaar is om door u te worden opgehaald in de winkel of wanneer de fiets bij u wordt afgeleverd. Let op: de fiets kan alleen opgehaald worden in de winkel waar de fiets te koop staat. 

Omruilgarantie

Dynamo Retail Group biedt 14 dagen omruilgarantie op uw online gekochte tweedehands fiets. Dit houdt in dat u de fiets in gelijke staat van levering kan aanbieden bij een winkel die zo dicht als mogelijk is bij u in de buurt ligt. Hier kunt u een andere fiets uitzoeken. U betaalt dan het prijsverschil bij of ontvangt het verschil retour.

Retouren

Wanneer u niet tevreden bent over de aankoop van uw tweedehands fiets kunt u dit het beste melden bij onze klantenservice. Dit kan zowel per e-mail (klantenservice@profiledefietsspecialist.nl) of per telefoon ( 033-4545945 ). 

Wilt u een tweedehands fiets terugsturen? Dat kan binnen 14 dagen na aankoop.

Vermeld hierbij de volgende gegevens:
• Uw gegevens;
• Bestelnummer (deze kun je vinden in de e-mail met de orderinformatie);
• Aantal;
• De reden van retour.
• Voorkeur voor een winkel waar u de fiets wilt ruilen.

Retourkosten

Heeft u een tweedehands fiets voor retour aangemeld? Dan krijgt u de aankoopwaarde en (indien van toepassing) de verzendkosten voor het versturen van de fiets terug. De kosten voor het retourneren van uw fiets worden niet in rekening gebracht.

Terugstorting: Binnen 14 werkdagen na ontvangst van de retourzending wordt het aankoopbedrag automatisch teruggestort op de rekening waarmee de bestelling werd betaald.