Topselectie school

Naar school ga je gewoon op de fiets

De alle-drie-tegelijk fiets of de tussen-de-middag-naar-huis fietsMet de topselectie schoolfietsen kom je altijd in stijl aan op het schoolplein. Geselecteerd op hun comfort, design én kracht weten deze fietsen en e-bikes elk viaduct, heuvel en de ergste tegenwind op weg naar school met gemak te trotseren. Pijn aan je schouders van die zware schooltas? Combineer je een-broodje-halen-in-de-pauze fiets met een fietsrugzak of bagagedrager.

Je kids veilig naar school sturen en brengen is natuurlijk je nummer 1 prioriteit. Daarom krijg je bij alle schoolfietsen gratis de Profile Servicepas voor service en onderhoud om de hoek. Bij de topselectie schoolfietsen boven de 2000,- krijg je daarnaast gratis het 5 jaar garantiepakket. Zo weet je zeker dat de schoolfiets van je kind jarenlang mee gaat!

Lees meer
18 van 30 resultaten
Sorteren op

Waaruit bestaat de topselectie schoolfietsen?

Wat maakt de topselectie schoolfietsen de topselectie? Alle fietsen en elektrische fietsen in deze selectie voldoen aan een aantal belangrijke kenmerken: ze zijn gemaakt voor comfort, zodat jij met het grootste gemak naar school fietst. Ze zijn stabiel en stevig, en uitgerust óf uit te breiden met een bagagedrager. Een zware schooltas vol boeken of een laptop? Kinderspel op één van de topselectie schoolfietsen. En wat dacht je van design? Met deze fietsen wil je zeker gezien worden op het schoolplein. En tot slot: het zijn echte krachtpatsers. Moet je elke dag een viaduct of brug over, of heb je het idee dat je élke dag last hebt van tegenwind? Met de topselectie schoolfietsen trotseer je met gemak alles wat op je pad komt!

De topselectie schoolfietsen is zorgvuldig geselecteerd en bevat fietsen en e-bikes van de volgende topmerken:

Waarom met een elektrische fiets naar school?

We horen je denken: waarom zou je als scholier (of ouder) met een elektrische fiets naar school gaan? Fietsen naar school is niet alleen hartstikke gezond, het maakt je ook gelukkiger. Een elektrische fiets maakt dat ritje naar school nét wat comfortabeler en gemakkelijker dan een gewone fiets. Met de ondersteuning van een e-bike kom je niet alleen meer uitgerust op school, maar weet je ook die viaducten en vervelende tegenwind de baas te blijven. Daarnaast bespaar je tijd, én kun je verder fietsen dan met een gewone fiets. Met een gewone fiets kun je tot zo’n 15 kilometer prima afleggen. Met een e-bike fiets je gemakkelijk 20 tot 30 kilometer. Is de school van je kinderen wat verder weg? Dan is een e-bike een perfect alternatief voor het brengen met de auto.

Hoeveel kilometers kan ik maken met de elektrische schoolfietsen en bakfietsen?

Leuk zo’n e-bike voor naar school, maar hoeveel kilometer kun je fietsen? Met de topselectie schoolfietsen fiets je met gemak naar het schoolplein, de stad, naar je vrienden en weer naar huis. Het kan allemaal! Met de topselectie schoolfietsen kun je als drukke scholier (én ouder) genoeg kilometers maken om je dag door te komen.

Op de productpagina van elke schoolfiets kun je de actieradius (de afstand in kilometers die je kan afleggen zonder opnieuw op te laden) vinden. De actieradius van een e-bike hangt af van het aantal Wattuur (Wh) van de bijgeleverde accu. Dit is bijvoorbeeld 300 Wh, 400 Wh of zelfs 500 Wh. De actieradius van een accu is normaal gesproken ongeveer 26 kilometer per 100 Wh.

De precieze actieradius wordt bepaald door verschillende factoren, denk aan de aanwezigheid van heuvels of viaducten, het weer (tegenwind en kou), je zware schooltas en de kwaliteit van het wegdek. Zo fiets je bijvoorbeeld in de winter door de koudere temperaturen minder ver dan in de zomer. Meer weten over de actieradius van een e-bike? Lees de blog over actieradius.

Schoolfietsen met 5 jaar garantie

Fietsen naar school doe je niet voor even, maar jarenlang! Daarom krijg je bij alle elektrische fietsen boven de 2000,- gratis het 5 jaar garantiepakket. Dat betekent 5 jaar lang garantie op je hele fiets! Of het nou gaat om de accu of de motor, met reparatie en vervanging zit je zo weer op de fiets naar school. En met 100 winkels is service en onderhoud nooit te ver weg.

Service en onderhoud op alle schoolfietsen

En wat dacht je van service en onderhoud om de hoek? Bij aankoop van elke fiets krijg je gratis de Profile Servicepas. Zo word je automatisch uitgenodigd voor je servicebeurten, die je ook nog eens zelf online kunt inplannen. Wel zo gemakkelijk! En met 100 winkels zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Dat is service en onderhoud op - je raadt het al - fiets- (of soms zelfs loop-)afstand! Zo gaat je in-het-tussenuur-naar-de stad fiets nog jaren mee.

Welke schoolfiets moet ik kopen?

We snappen als je er nog niet helemaal uit bent. Bij het kopen van fiets komt veel kijken. Daarom helpen we je graag op weg. Weten waar je precies op moet letten bij de aankoop van een e-bike? Bekijk de e-bike aankoopgids. Laat je je liever in de winkel adviseren? Kom langs de Profile winkel bij jou in de buurt. Maak een proefrit, en stap binnenkort al op je nieuwe fiets naar werk. Ben je er al uit? Bestel je nieuwe schoolfiets eenvoudig online. Haal 'm gratis op in de winkel bij jou in de buurt, of laat 'm gratis thuisbezorgen. Altijd 100% rijklaar. Zie jij jezelf morgen al met je nieuwe fiets het schoolplein op rijden?

Proefrit maken op een schoolfiets?

Wil je je nieuwe schoolfiets eerst uitproberen? Dat kan! Klik op één van de schoolfietsen en plan een proefrit bij de Profile 'de Fietsspecialist' winkel bij jou in de buurt. Test met gemak de fietsen die bij jouw wensen en behoeften passen en laat je adviseren door de specialist. Laat die na-school-nog-even-op-pad fiets maar komen!