Meimaand Fietsmaand

Nederland heeft zoveel te bieden

Nederland is op z’n mooist in mei. Niet voor niets is deze maand onze nationale fietsmaand! Gezond bewegen en lekker buiten zijn, op de fiets is elke dag een feestje! Een tocht maken door de bossen en polders, toeren over de dijken en langs meren en rivieren, onderweg een terrasje pakken of even shoppen in een gezellige  stad… Er is zoveel leuks te ontdekken en te beleven! Dit jaar staan de Randmeren centraal in de Meimaand Fietsmaand en is het thema ‘Fietsen & Water’.

Ontdek de Randmeren op de fiets

De Randmeren zijn vanuit alle windstreken makkelijk bereikbaar. Van het Gooimeer bij Huizen tot het Veluwemeer bij Nunspeet tot het Ketelmeer dicht bij Dronten en Kampen: negen heldere meren verbinden de Gooi-Vechtstreek en de Veluwe met Flevoland. Op de fiets is het een schitterend gebied om te ontdekken. In de historische steden en gezellige dorpen, bij landwinkels en restaurants langs de meren en op de routes, op campings en in (kleine) hotels: overal word je als fietser enthousiast en hartelijk onthaald.

Van harte welkom

Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten vormen samen dit jaar het Meimaand Fietsmaand gastdorp. De gemeente ligt op de grens van de Randmeren en de Veluwe. Het is de perfecte uitvalsbasis voor schitterende fietsroutes door het afwisselende landschap met heide, bossen, weilanden, zandverstuivingen en natuurlijk het Veluwemeer. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke fietsvakantie.

6 Mei: Opening Meimaand Fietsmaand

Op zaterdag 6 mei ben je van harte welkom in Gastdorp Nunspeet. Deze dag zal Nunspeet van 15.00 tot 20.00 uur bruisen! Kom genieten van een gezellige dag en start en eindig je fietstocht deze dag in het feestelijke gastdorp. Blijf op de hoogte van alle activiteiten via Meimaandfietsmaand.nl

Laat je inspireren

Dit jaar zijn er weer 12 blogduo’s een weekend op pad geweest om speciaal voor Meimaand Fietsmaand verslag te doen van de mooiste fietservaringen in Nederland. Hun inspirerende verhalen, tips en gefietste routes kun je in het blog lezen.

Kun je niet wachten om eropuit te trekken? Op Meimaandfietsmaand.nl zijn tal van routes en evenementen te vinden. Wil je er liever een paar dagen op uit? Bekijk dan ook eens de diverse fietsarrangementen.

Facebook

Hou onze Facebookpagina in de gaten. Binnenkort vind je hier mooie Like & Win acties met prachtige prijzen.

Deel jouw mooiste fietsfoto in Nederland via #fietsmaand en maak kans op een goed gevulde goodiebag vol fietstips!