▸ Winkelen op afspraak ▸ Werkplaatsen geopend ▸ Online aankopen worden thuisbezorgd of kies voor Click & Collect. Lees hier meer.

Verzekeringen elektrische fiets

Een fietsverzekering is er voor zowel de normale fiets als de elektrische fiets. U kunt zowel nieuwe als tweedehands E-bikes zorgeloos verzekeren tegen diefstal en/of schade. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren. Onze verzekering is wereldwijd geldig, dus ook als u weleens met de fiets op vakantie gaat, kunt u zorgeloos genieten. U heeft voor uw elektrische fiets de keuze uit de volgende verzekeringen.

Profile Basis

Met de basisverzekering bent u verzekerd tegen diefstal van uw elektrische fiets. U bent verder niet verzekerd tegen extra’s als schade. Omdat uw fiets na verloop van tijd minder waard wordt, vindt bij de basisverzekering vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Wanneer uw elektrische fiets wordt gestolen bent u verzekerd voor het bedrag van de aanschaf minus de afschrijving. Was uw e-bike bij aanschaf bijvoorbeeld €1500,- en is de afschrijving na verloop van jaren €300,-? Dan bent u bij diefstal verzekerd voor het bedrag van €1200,-.

 

Profile Plus

Bij de Profile Plus verzekering heeft u de keuze uit diefstal- of cascodekking. Bij Profile Plus Diefstal bent u alleen verzekerd tegen diefstal. Bij de cascoverzekering bent u naast diefstal ook verzekerd tegen schade en ontvangt u pechhulpservice in heel Nederland. Daarnaast betaalt u bij de Plusverzekering de eerste twee jaar geen afschrijving over uw E-bike. Zo zult u bij diefstal van uw elektrische fiets geen extra kosten hoeven te maken om een nieuwe aan te schaffen.

 

Profile Optimaal

Met de Profile Optimaal verzekering kiest u de meest uitgebreide verzekering voor uw elektrische fiets. U bent verzekerd tegen diefstal en schade, maar ontvangt daarnaast ook verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittendenverzekering én pechhulpservice Europa. Bij de Optimaal verzekering vindt geen afschrijving plaats op nieuwe E-bike. Mocht het zo zijn dat uw elektrische fiets tussentijds een prijsstijging heeft gehad? Dan heeft u met de Profile Optimaal verzekering recht op 3% prijsstijging per jaar tot maximaal 9% in het derde jaar. U ontvangt gedurende deze periode gewoon een nieuwe, gelijkwaardige fiets, ongeacht of deze in het eerste of derde jaar is gestolen.

 

De Fietsverzekering van Profile 'de Fietsspecialist' is voortgekomen uit een samenwerking met Enra verzekeringen, de meest toonaangevende specialist in tweewielerverzekeringen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een verzekering voor uw elektrische fiets? Neem dan contact met ons op