Winkelmandje
0 product(en), € 0,00 

Winterbeurt bij de fietsspecialist!

Laat uw fiets winterklaar maken!

Uw fiets heeft in de winter flink te lijden onder het winterweer en strooizout, waardoor bepaalde onderdlen kunnen gaan roesten. Breng daarom uw fiets naar de Profile 'de fietsspecialist' voor een winterbeurt. Bij interesse kan uw fietsspecialist dan gelijk uw fiets voorzien van winterbanden.

Waarom winterbanden?

Bij fietsen gaat het om balans! Met winterbanden voor de fiets voelt duidelijk dat u veel meer grip hebt op gladde wegen. Als u remt bent u stabieler, de fiets zal minder snel gaan schuiven of onder u wegglijden. Heeft nog geen winterbanden op uw fiets? Ga dan naar een Profile winkel bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden. 

Tips voor meer grip

Een goede tip voor mensen die niet willen investeren in speciale winterbanden is om uw banden wat leeg te laten lopen. Een zachtere band helpt ook al om iets meer grip op het wegdek te krijgen in winterse omstandigheden. Rij daarnaast in een hogere versnelling tegen het slippen. Rem rustig en tijdig voor een bocht. Zet het zadel iets lager om sneller bij de grond te kunnen wanneer u toch dreigt te vallen.

Handige wintertips voor jouw elektrische fiets

  • Uw fiets gaat langer mee als u hem binnen stalt, liefst op een warme en droge plaats.
  • Sommige elektrische fietsen hebben een handige uitneembare accu. Het beste is om de accu halfvol te bewaren op een droge plek waar het niet vriest en zeker om de maand op te laden als u de accu niet gebruikt.