Winkelmandje
0 product(en), € 0,00
Veilige kinderzitjes bij Profile 'de Fietsspecialist'

De wind in je haren met je kroost voor- en achterop de fiets. Kinderen mee op de fiets is hartstikke veilig. Desondanks komen er per jaar ruim 4000 kinderen met hun voet tussen de spaken. Daarom is het extra belangrijk om een goedgekeurd zitje en voetriempjes te gebruiken. Daarnaast komen ruim 600 kinderen per jaar ten val van een stilstaande fiets. Wil jij veilig op pad? Profile ‘de Fietsspecialist’ geeft je tips! .... Lees hier met welke aspecten je rekening kan houden om zo veilig mogelijk op pad te gaan.

Welk product voor welke leeftijd?

Er is een zeer ruim aanbod van producten om je kind mee te nemen op de fiets. Welke je kunt kiezen hangt uiteraard af van de leeftijd van je kind, maar ook van het aantal kinderen dat je mee wilt nemen en hoeveel bagage je wilt meenemen. Bekijk in onze webshop de verschillende fietszitjes om je kids gezellig mee te nemen.

Extra veilig: de moederfiets

De kids en de boodschappen samen vervoeren op de fiets is lastig. De ruimte tussen het zadel en het voorzitje is erg krap. Tijdens het fietsen merk je dat de fiets van koers verandert door het zware gewicht. Als je stilstaat blijkt dat de standaard niet stevig genoeg is en de fiets omvalt. Een moederfiets is dan de oplossing: bijvoorbeeld de Avancer Malibu, deze is voorzien van een extra lang frame, lekker breed stuur, stuurblokkering en tweepotige standaard voor extra stevigheid en veiligheid. Bekijk de moederfiets van Profile!

Bagage meenemen op de fiets

Met 1 of meer kinderen op de fiets blijft er minder ruimte over om bagage mee te nemen. Een ongeluk kan makkelijk ontstaan doordat de bagage niet goed bevestigd is. Zorg dan ook dat bagage stabiel en goed aan de fiets hangt. Lees hieronder enkele tips.

  • Gewone achtertassen zijn erg handig. Maar de voetsteunen van het achterzitje komen op de plek van gewone zijtassen. Met een bagagedragerverlenger kun je weer normaal achtertassen monteren.
  • Een voorkratje is erg praktisch om snel tassen in te leggen. Maar met ook nog een voorzitje wordt sturen wel erg zwaar.
  • In een bak van de bakfiets blijft, zelfs met grote kinderen in de bak, nog veel ruimte over voor bagage.
Fietsersbond