Winkelmandje
0 product(en), € 0,00






Alles over het display!

Het display is het belangrijkste instrument om informatie over je elektrische fiets te bekijken. Vaak bedien je via het display de elektrische ondersteuning. In vrijwel alle gevallen is af te lezen welke mate van trapondersteuning je krijgt en hoe voel je accu nog zit. Toch verschillen de displays met name is het niveau waarin de informatie wordt weergegeven. Wat een display jan weergeven is ook afhankelijk van het systeem. Intelligentere systemen kunnen meer informatie weergeven dan eenvoudigere systemen.

 

 

Bedieningsdisplay met indicatoren

Een display met indicatoren is vaak te vinden op eenvoudige systemen. De vullingsgraad van de accu wordt weergegeven en het trapbekrachtigingsniveau wordt getoond. Dit laatste is via het display gemakkelijk aan te passen.

Display met meerdere functies

Sommige displays hebben meerdere functies. Ze geven niet alleen informatie over de batterij en ondersteuningsgraad, maar ook hoe ver je al hebt gefietst, je snelheid, de actieradius en in sommige gevallen zelfs de temperatuur. Dit zijn vrijwel altijd LCD-, LED- of HD-displays.

Stuurbediening of niet

Bij het bedienen van je fiets wil je natuurlijk niet altijd je handen van het stuur halen. Het is daarom handig en veilig als je fiets vanaf het stuur te bedienen is. De optie voor de makkelijke en veilige stuurbediening wordt vaak geboden in combinatie met een LED-, LED- of HD-display.

 

Extra opties

Sommige displays bieden een aantal extra functies met bijvoorbeeld een USB-ingang. Hiermee kun je de navigatie, smartphone of ander apparaat laedn terwijl je fietst. Andere displays geven informatie zoals bijvoorbeeld temperatuur of hebben een sensor die het licht automatisch inschakelt zodra de schemer invalt en als het display afneembaar is, werkt de elektrische ondersteuning niet. Hierdoor werkt het display als een automatisch slot wanneer hij wordt afgenomen.

Conclusie...

  • Displays verschillen in functionaliteit en mogelijkheden.
  • Denk erover na welke informatie je allemaal op et display zou willen zien.
  • Hoe het het display bedient kan invloed hebben op je veiligheid.