Winkelmandje
0 product(en), € 0,00
Fietsplan

Laat de belastingdienst 52% van je nieuwe fiets betalen. Wanneer je een fiets koopt met het Nationale Fietsplan betaalt de belastingdienst mee aan je nieuwe fiets! Je voordeel kan dan oplopen tot 52 %. De enige voorwaarde is dat je werkgever het Nationale Fietsplan aan haar werknemers aanbiedt.

Een goed milieu en goede gezondheid wordt steeds belangrijker. Duurzaamheid en voldoende beweging zijn een prioriteit. Om meer mensen te stimuleren op de fiets naar hun werk te gaan in plaats van met de auto, heeft de overheid het Nationale Fietsplan in het leven geroepen. Dit fietsplan is bedoeld voor werknemers die geheel of gedeeltelijk naar het werk fietsen of dat van plan zijn te gaan doen. Dit is niet alleen voordelig voor de werknemer, maar minstens zo voordelig voor de werkgever.

Voordelen

Werknemers kunnen door fiscaal voordeel voor minder geld een fiets kopen. Dit voordeel kan oplopen tot een korting van maximaal 52%. Een fiets van de zaak is gezonder en beter voor het milieu. Bovendien zijn er zo minder files en minder parkeerproblemen. En werkgevers hebben gezonde en fitte werknemers in dienst én besparen ze op reiskosten.

Regels

Om mee te kunnen doen aan het Nationale Fietsplan moet je aan een paar regels voldoen. De belangrijkste regels:
  • Je werkgever doet mee aan het Nationale Fietsplan.
  • Je mag maximaal een keer per 3 jaar meedoen.
  • Je gebruikt de fiets voor minstens de helft van alle werkdagen voor woon-werkverkeer. Je kunt de fiets ook gebruiken om deels mee naar je werk te gaan als je bijvoorbeeld verder reist met het openbaar vervoer. Daarnaast mag je de fiets ook privé gebruiken.
  • Je werkgever kan bepaalde voorwaarden stellen aan deelname.
  • Het belastingvoordeel geldt tot maximaal € 749,-. Je fiets mag wel duurder zijn, maar over het resterende bedrag krijg je geen belastingvoordeel meer.
  • Je moet altijd uitgegaan van de adviesprijs van de fiets, niet van actieprijzen.
  • Naast de kosten voor de fiets zelf, kun je ook belastingvoordeel krijgen op de verzekering.
  • In de eerste drie jaar kun je tot € 82,- aan fietsaccessoires belastingvrij aanschaffen.

Heb je nog geen fietsplan op het werk? Ga dan naar een Profile winkel bij jou in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.