Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Vredestein

Bike MOTION Benelux 2012

Vredestein met noviteiten op Bike MOTION Benelux 2012

Bandenmerk presenteert comfortabele raceband en ‘best of both worlds’ MTB-banden

Van 12 tot en met 15 oktober vindt in de Jaarbeurs Utrecht de beurs Bike MOTION Benelux plaatst, waar importeurs en fabrikanten van sportieve fietsen, accessoires en onderdelen hun collectie voor het nieuwe seizoen presenteren. Vredestein pakt deze editie wederom stijlvol uit met het nodige productnieuws over het nieuwe assortiment 2013. Zo presenteert het bandenmerk een extra brede maatvoering van de Fortezza TriComp en maar liefst vier MTB-banden in de maat 650b. En voor de recreatieve fietser biedt Vredestein vanaf 2013 haar eerste 4-seizoenenband, de Perfect 4 Seasons.

Fortezza TriComp: meer millimeters, meer comfort
Het mag dan tegenstrijdig klinken, maar ook wielrenners hebben behoefte aan een vleugje comfort tijdens het fietsen. Door de steeds maar stijver wordende frames en velgen, valt er op dat vlak weinig te verbeteren, waardoor er een nóg belangrijkere rol voor de band lijkt te zijn weggelegd. Met de komst van een iets bredere Fortezza TriComp – 25 mm in plaats van de gangbare 23 mm – komt Vredestein de veeleisende wielrenner op dit onderdeel tegemoet.

650b: the best of both worlds
Bij MTB-banden spelen niet alleen bandenspanning, profiel en breedte van de band een belangrijke rol. Ook de banddiameter levert een grote bijdrage aan de eigenschappen van de band. Een grotere banddiameter biedt de fietser een lagere rolweerstand, meer grip en meer comfort. Vorig jaar introduceerde Vredestein met de 29er een bandmaat die perfect aansluit op dit principe. Om ook mensen met een geringe lichaamslengte de voordelen van een grotere banddiameter te bieden – voor hen zijn 29er mountainbikes te groot - introduceert Vredestein in 2013 een viertal producten in de maat 650b (27,5”). Deze oude Franse maat zit tussen de standaard 26” en 29ers in en biedt daarmee ‘the best of both worlds’. De maat 650b wordt vanaf 2013 aangeboden in de profielen Spotted Cat, Black Panther, Black Panther xtrac en Black Panther xtreme. Door de succesvolle introductie van de 29ers in 2012, biedt Vredestein vanaf komend jaar ook de Black Panther xtrac in deze maat aan, in de uitvoeringen Tube Type en Tubeless Ready. Ook de Desert Wolf is vanaf 2013 beschikbaar als 29erdraadband.

Butyl Lite binnenbanden voor race en mountainbike
Naast de reeds bestaande Butyl en Latex Superlite binnenbanden introduceert Vredestein nu Butyl Lite binnenbanden, voor zowel race als mountainbike. De MTB-binnenbanden hebben een gewicht van respectievelijk 135 en 145 gram. De racebinnenbanden hebben een gewicht van slechts 70 gram. Voor uitgebreide specificaties verwijzen we u graag naar onze catalogus.

Vier seizoenen lang perfecte grip met de Perfect 4 Seasons
Terwijl steeds meer automobilisten kiezen voor winterbanden tijdens de koude, natte maanden, lijken fietsers vast te houden aan één type band om ‘t hele jaar door mee te rijden. Met de introductie van de Vredestein Perfect 4 Seasons kan dat ook daadwerkelijk. Dankzij het nieuwe AWS-compound - gebaseerd op de ervaringen van Vredestein met 4-seizoenenbanden voor personenwagens - biedt de band namelijk uitstekende grip onder alle mogelijke omstandigheden. Het profiel van de Perfect 4 Seasons is zodanig ontworpen dat de band ook in winterse omstandigheden uitstekend presteert. De buitenste noppenrij, voorzien van een speciale lamellenstructuur, zorgt voor extra grip en de naar buiten toe ruimer wordende spatiëring tussen de noppen zorgt voor extra lossend vermogen. Sneeuw en slush vormen dus geen probleem voor deze band. De Perfect 4 Seasons is voorzien van het ECE-R75 keurmerk en is daarmee geschikt voor e-bikes met een snelheid tot 50 kilometer per uur. Ook de Perfect xtreme en Perfect E zijn vanaf nu voorzien van het ECE-R75 keurmerk.

Uitbreiding matenpakket Perfect xtreme
Lekrijden is de grootste ergernis voor fietsers. Met de Perfect xtreme met tweevoudig anti-leksysteem biedt Vredestein de ultieme oplossing voor dit veelvoorkomende probleem. Vanaf 2013 wordt het matenpakket van deze succesvolle band, tot nu toe alleen verkrijgbaar in de maat 37-622, uitgebreid met de maat 47-559.

Vredestein op Bike MOTION Benelux 2012
U vindt Vredestein op Bike MOTION Benelux 2012 in Hal 11, stand F056.