Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Vittoria

Assortiment

Profile heeft gekozen voor de volgende banden:

 

Open Corsa Evo CX

Rubino Pro, de absolute all rounder

Deze handgemaakte band is absoluut de snelste band op de weg. Met zijn 320 TPI karkas zorgt deze band voor super snelheid, zeer veel grip en extreem comfort. Houd er welk rekening dat de band aan snellere slijtage onderhevig is. De Open Corsa is leverbaar in 5 kleuren.

De Rubino Pro is de combinatie van comfort, lekbestendigheid en duurzaamheid. Kortom de ideale band om lekker veel zorgeloze kilometers. De Rubino pro is een vouwband die leverbaar is in 9 kleuren. Zijn 150 TPI karkas is te vergelijken met de karkassen van de topbanden van andere merken. De Rubino is de draad uitvoering van de Rubino Pro. Deze band wordt vooral gebruikt om mee te trainen. Maar is uiteraard ook geschikt voor toertochten. De Rubino is ook leverbaar in 9 kleuren..

Advies aan consumenten

De fietsband is het enige contact dat de fiets heeft met de weg. Het is heel belangrijk om met de juiste bandendruk te rijden. Als de band te zacht is rijdt hij zwaarder en is de kans op lekrijden groter. Is de band te hard opgepompt, dan wordt het comfort uit de band verminderd. Vittoria heeft een tabel ontwikkeld waarbij rekening is gehouden met aan de ene kant het gewicht van de fiets en de fietser en aan de andere kant de soepelheid van het karkas. Hoe soepeler het karkas is (hogere TPI waarde) des te meer bandendruk kan de band hebben om toch nog comfort te bieden.Houd er rekening mee dat de topbanden van de meeste merken maximaal 127 TPI zijn.

Bekijk hier het Vittoria-assortiment op deze site