Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Vittoria

VittoriaOver Vittoria

Vittoria richt zich voor de volle 100% op de ontwikkeling en productie van fietsbanden. In onze eigen fabriek zijn wij continu bezig om banden te ontwikkelingen die iedere fietser helpt om zijn eigen uitdagingen te halen. Dan kan zijn van de snelste band tot de band meest comfortabele band. Ieder individu heeft zijn eigen wensen en voorkeuren en Vittoria speelt hierop in door een grote verscheidenheid aan fietsbanden te bieden.

Vittoria is niet alleen fabrikant van fietsbanden, maar heeft ook een legendarische naam onder wielrenners. Alle grote wielerwedstrijden zijn door grote namen gewonnen op Vittoria zoals Hinault, Armstrong, Boogert, Dekker en Canchellara. Dit wielerseizoen is Vittoria partner van meer dan 20 teams waaronder Rabobank, Lampre, Euskatel en 1T4I.

Techniek

De soepelheid van het karkas is het geheim van een snelle en comfortabel fietsband. Een fijnmazig karkas zorgt voor een lagere rolweerstand (= snelheid) en een hogere flexibiliteit van de band waardoor de band meer grip krijgt en comfortabeler fietst.

Vittoria heeft banden ontwikkeld in 3 categorieën:

Diamante, Wedstrijdband

Rubino, All round band

Zaffiro, Trainingsband

Daarnaast heeft Vittoria banden in het assortiment die speciaal ontwikkeld worden voor de professionele wedstrijdsport. Deze formule1 banden voor de fiets hebben de laagste rolweerstand. Dat komt omdat deze banden een uniek katoenen karkas hebben met 320 TPI draad dichtheid. Deze banden worden met de hand gemaakt.

Volgens het blad Fiets (januari 2011) heeft deze band, de Open Corsa Evo CX de laagste rolweerstand. Deze speciale handgemaakte banden zijn te koop en een aanrader voor iedere liefhebber van snelheid