Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Ortlieb

Ortlieb_1Over Ortlieb

Sinds 1997 is ons bedrijf gevestigd in Heilsbronn, nabij Nürnberg. In 2007 vierden wij ons 25-jarig bestaan. De eerste artikelen werden puur gemaakt voor eigen gebruik, omdat ze op dat moment gewoonweg niet verkrijgbaar waren. Deze produkten werden ontwikkeld in de schuur achter het huis van Hartmut Ortlieb: ter voorbereiding op zijn eerste fietsvakantie en latere outdoor activiteiten, naaide Hartmut op zijn moeders naaimachine zijn eerste dry-bags en maakte hij fietstassen uit het dekzeil van vrachtautos. Wat zo met heel primitieve hulpmiddelen is begonnen, is nu uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevend Hightech onderneming met 100 medewerkers.

Nog steeds waterdicht

Ook het assortiment is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 300 individuele produkten. Tot op vandaag is alles ondergebracht onder één en hetzelfde dak: van het ontwikkelen van de produkten, tot het produceren, verkopen, distribueren en de marketing ervan. Karakteristiek voor alle Ortlieb artikelen is de waterdichte afsluiting. Of dit nu gebeurt middels een rolsluiting, Tizip ritssluiting, klittenband of Quick-seal afdichtlip. Veel van de verschillende onderdelen aan onze tassen zijn gepatenteerd en werden/zijn maatgevend in de Tweewieler- en Outdoor markt. De technische en creatieve sturing van het bedrijf komt nog steeds vanuit de 'stichter', terwijl de produktontwikkeling een gezamelijke inspanning is van het gehele Ortlieb team, die bestaat uit enthousiaste fietsers, motorrijders, klimmers, roeiers, reislustige mensen en outdoor liefhebbers.

 

En het houdt niet op, want:

• Sinds 2002 produceren wij ook zelfopblazende ligmatten. Het materiaal waaruit deze ligmatten zijn vervaardigd van Ortlieb is extreem stabiel, glijdt niet weg en is 100% waterdicht.

• Op de Outdoor beurs en Eurobike in 2004 introduceerden wij onze eerste modellen uit de Hardshell-lijn, produkten voor op en aan de fiets, voor op reis, gemaakt uit polycarbonaat. Binnen Duitsland levert Ortlieb via zijn eigen distributiesysteem direct aan de gespecialiseerde detailhandel in de fietsen, outdoor, trekking, expeditie, motor- en watersportmarkt. Van de productielocatie in Heilsbronn (Duitsland) distribueert Ortlieb aan 20 distributeurs wereldwijd in 18 landen.

Made in Germany

Ortlieb is "Made in Germany", dat staat garant voor kwaliteit. U heeft dan ook 5 jaar garantie op eventuele materiaal -en fabricagefouten. De zorg voor ons milieu speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven van werken en leven. Dit resulteerde uiteindelijk in het produceren van een eigen fietstassenserie voor de wereldwijde milieu-organisatie Greenpeace.