Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


KOGA prijzen & testen

Red Dot Design Award 2014 voor nieuwe KOGA Kimera

De internationaal hoog aangeschreven designprijs “Red Dot Award: Product Design 2014” is toegekend aan de nieuwe KOGA Kimera Road Premium. De 40 leden van de Red Dot jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze state-of-the-art racefiets en beloonden dit met deze prestigieuze designprijs. De competitie was groot: de jury ontving dit jaar maar liefst 4.815 producten ter beoordeling uit 53 verschillende landen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 7 juli 2014 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA Kimera Road Premium krijgt vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het Red Dot design museum.

KOGA Kimera

Bij het ontwerp van de nieuwe Kimera heeft KOGA de nadruk gelegd op een drastische verbetering van de aerodynamica en het comfort, zonder in te boeten aan de alom geroemde stijfheid/gewichtsverhouding. Het resultaat is duidelijk zichtbaar door de slankere buizen en de remmen die geïntegreerd zijn in het frame en de voorvork voor een minimale luchtweerstand en een opmerkelijk clean design. Tegelijkertijd heeft deze volbloed racer zijn herkenbare “look and feel” behouden door de licht gebogen bovenbuis en monostay achtervork.

De nieuwe Kimera is voorzien van interne kabelgeleiding, compatible met Shimano Di2. De uitvaleinden zijn eveneens van carbon; hierdoor kan met een laag gewicht een optimale verbinding met de rest van het frame gewaarborgd worden. Bovendien is de Kimera voorzien van een Press Fit bottom bracket, een tapered head tube en een verwisselbare derailleurpat. De Kimera Premium is uitgerust met een lichtgewicht racezadel met carbonrail en comfortabele 27,2 mm carbon zadelpen met uitstekende schokabsorptie. Met deze makeover verstevigt de Kimera zijn plaats in de kopgroep van het internationale wielerpeloton.

 

KOGA E-Deluxe wint e-bike test Consumentenbond

Tijdens de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietsen-test van de consumentenbond komt de Koga E-Deluxe als beste uit de test! Naast de kwaliteit van de ondersteuning is onder andere getest op rijcomfort, opladen, gebruiksgemak, energiegebruik en actieradius. De KOGA E-Deluxe werd tot overall winnaar van de test uitgeroepen. Koga mag voor dit model dan ook het predicaat “Beste uit de test” voeren.

Het oordeel van de Consumentenbond over de KOGA E-Deluxe was als volgt:

“Deze e-bike van Koga ondersteunt lang en goed, en de remmen werken opvallend goed. Door de dure afmontage en verdere eigenschappen is de E-Deluxe vooral geschikt voor zware trajecten in geaccidenteerd terrein.”

650

Technische kenmerken Koga E-Deluxe:

  • Super smooth-welded Aluminium 7005 frame met triple hardened en triple butted buizen.
  • Uitgerust met geïntegreerde headset en interne kabelvoering
  • KOGA Feathershock voorvorkvering
  • Shimano Deore achterderailleur en 27 versnellingen
  • Geïntegreerde, uitneembare Li-Ion accu 500 Wh in ranke achterdrager
  • Geluidsarme High Torque motor met ION-aandrijving (33 Nm)
  • Programmeerbare software modules
  • Krachtige Magura HS-11 hydraulische velgremmen