Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Koga Nieuws

Koga Signature introduceert Kimera Road Pro UD

 

Opniew lanceert Koga een groot aantal noviteiten binnen het Signature custom order racesegment. De KOGA Kimera Road Pro UD spant de kroon. Het frameset met en uitermate hoge stijfheid gecombineerd met licht gewicht (950 gr. in maat 56 cm). Het nieuwe Kimera-frame zal beschikbaar zijn in twee varianten: Voor het Shimano Di2 elektrische schakelsysteem en voor mechanische schakelgroepen.

Kimera Road Pro UD

Het nieuwe Kimera bestaat uit High Modulus Pro carbon fiber en ius afgewerkt met een duurzame UD carbon mesh die ook bijdraagt aan de sterkte van het frame. Daarnaast is de voorvork volledig in UD carbon. Dit resulteert tot een frame met een optimale verhouding tussen stijfheid en gewicht.

Het frame is ontwikkeld met Koga’s Powertrain Technology, waarbij de vloeiende overgang van de onderbuis naar de liggende achtervork het frame een hoge stijfheid geeft voor optimale krachtoverbrenging. De Kimera beschikt over een tapered balhoofdbuis met een geïntegreerd balhoofd, Press Fit bottom bracket, carbon patten en een uitwisselbare achterderailleurpat. De Di2 variant van het frame is voorzien van een geïntegreerde kabelgeleiding en de batterij kan gemonteerd worden in de zitbuis. De mechanische variant van het frame heeft in de balhoofdbuis geïntegreerde kabelstoppers die zorgen voor een perfecte kabelloop zonder ontsierende nokken. De frames zullen beschikbaar komen in de volgende maten: 50, 54, 56, 58, 60 en 63 cm.

Red Dot Design Award 2014 voor nieuwe KOGA Kimera

 

De internationaal hoog aangeschreven designprijs “Red Dot Award: Product Design 2014” is toegekend aan de nieuwe KOGA Kimera Road Premium. De 40 leden van de Red Dot jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze state-of-the-art racefiets en beloonden dit met deze prestigieuze designprijs. De competitie was groot: de jury ontving dit jaar maar liefst 4.815 producten ter beoordeling uit 53 verschillende landen. De prijsuitreiking vindt plaats op 7 juli 2014 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA Kimera Road Premium krijgt vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het Red Dot design museum.

KOGA Kimera

Bij het ontwerp van de nieuwe Kimera heeft KOGA de nadruk gelegd op een drastische verbetering van de aerodynamica en het comfort, zonder in te boeten aan de alom geroemde stijfheid/gewichtsverhouding. Het resultaat is duidelijk zichtbaar door de slankere buizen en de remmen die geïntegreerd zijn in het frame en de voorvork voor een minimale luchtweerstand en een opmerkelijk clean design. Tegelijkertijd heeft deze volbloed racer zijn herkenbare “look and feel” behouden door de licht gebogen bovenbuis en monostay achtervork.

De nieuwe Kimera is voorzien van interne kabelgeleiding, compatible met Shimano Di2. De uitvaleinden zijn eveneens van carbon; hierdoor kan met een laag gewicht een optimale verbinding met de rest van het frame gewaarborgd worden. Bovendien is de Kimera voorzien van een Press Fit bottom bracket, een tapered head tube en een verwisselbare derailleurpat. De Kimera Premium is uitgerust met een lichtgewicht racezadel met carbonrail en comfortabele 27,2 mm carbon zadelpen met uitstekende schokabsorptie. Met deze makeover verstevigt de Kimera zijn plaats in de kopgroep van het internationale wielerpeloton.