Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Over Koga

TO THE FUTURE

Bij KOGA bouwen we de beste en mooiste fietsen voor mensen met een passie voor kwaliteit. Dat is iedere dag opnieuw de uitdaging waar KOGA voor staat. Fietsen die voor een ultieme fietservaring zorgen. Vroeger, nu en in de toekomst, want technische en esthetische innovaties staan niet stil. Sterker… KOGA fietst daarin graag voorop!

We bouwen die fietsen speciaal voor jou. Of je er nou dagelijks mee naar je werk fietst, adembenemende reizen maakt of sportief op wielerbanen of ongebaande wegen excelleert… KOGA fietsen zijn puur en echt en worden met oog voor detail en kwaliteit volledig met de hand in Heerenveen gebouwd. (Vak)mensenwerk dus! Eén monteur is 100% verantwoordelijk voor de totale montage.

Van het individu voor het individu! Dat betekent een optimale betrokkenheid die zich vertaalt in het exclusieve resultaat van jouw KOGA fiets. Samen staan we voor een uitgesproken lifestyle en vormen een hechte community waar fietsplezier in alle omstandigheden centraal staat.

Als dat je aanspreekt hoort KOGA bij jou en jij bij KOGA.

 

Historie

1974 komt er meer tijd voor vrijetijdsbesteding door de komst van een verkorte werkweek. Om op deze trend in te spelen wordt Koga als nieuwe speler op de markt geïntroduceerd. Andries Gaastra, voormalig verkoopdirecteur bij Batavus begon met Koga B.V. toen vader Gerrit het bedrijf Batavus verkocht. Hij voegde de eerste letters van de achternaam van zijn vrouw Marion Kowallik samen met die van zijn eigen achternaam tot de merknaam Koga. Als doel stelde Gaastra een exclusieve lijn lichtgewicht fietsen op de markt te brengen. De allereerste Koga assembleerde Andries Gaastra in zijn woonhuis in Oranjewoud nabij Heerenveen. Al snel kiest Gaastra ervoor om activiteiten uit te besteden om exclusiviteitwensen te vervullen. Als Koga importeur wordt van Shimano onderdelen ontstaat er een netwerk met andere Japanse fietsproducenten. Zo ook met Miyata, een bedrijf dat op dat moment al 80 jaar fietsframes produceert. Tot 2010 werden er frames door Miyata geproduceerd en heeft de merknaam als toevoeging Miyata gedragen.