Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


Prijzen & Testen

Batavus ontvangt twee Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO)

 

Onderscheidingen voor Aerflow kettingkast en stadsfiets Mambo

De nieuwe Aerflow kettingkast en de vernieuwde Batavus Mambo hebben een Erkenning voor Goed Industrieel (Nederlands) Ontwerp 2013 (GIO) gekregen. Een Erkenning vraagt van een ontwerp méér dan alleen ‘mooi’ zijn. Minstens zo belangrijk zijn functionaliteit, originaliteit, respect, gebruikswaarde en innovativiteit. Daarmee is het een brede waardering voor de commerciële kracht van een goed ontworpen product.

Aerflow: Ronde vormen en scherpe lijnen

Design en uitstraling van een fiets spelen bij aankoop een steeds belangrijkere rol. Vaak zit het in subtiele details, die samen een uniek en aantrekkelijk totaalbeeld creëren. Dat is ook de gedachte achter de ontwikkeling van Batavus Aerflow: een serie van onderdelen die ronde vormen combineren met scherpe lijnen. Eén van deze onderdelen is de nieuwe Aerflow kettingkast.

E-bikes met onzichtbare accu

 

Batavus levert verschillende elektrische fietsen waarin de accu onzichtbaar is weggewerkt; in de kettingkast of onder de drager. Zo kun je op het eerste gezicht niet zien dat je op een elektrische fiets fietst. De accu is gemakkelijk uitneembaar en kan overal opgeladen worden.

Batavus Aerflow verlichting bekroond met het RAI keurmerk fietsverlichting

 

Onder de noemer Batavus Aerflow heeft Batavus een serie van onderdelen ontworpen die ronde vormen combineren met scherpe lijnen. Eén van deze onderdelen is de nieuwe Aerflow verlichtingstechniek, verwerkt in de Aerflow koplamp plus achterlicht. Beiden zijn bekroond met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF). Met het Keurmerk Fietsverlichting wil de professionele fietsbranche in Nederland de aandacht vestigen op het belang van goede fietsverlichting voor verkeersveiligheid en comfort en de consument een wegwijzer bieden in het woud van fietsverlichting.