Winkelmandje
0 product(en), € 0,00


BatavusOVER BATAVUS

 

Batavus Showroom

De Lakkerij

Bij het kantoorpand aan de Industrieweg 4 in Heerenveen zijn ook de Batavus showroom en de Batavus fietsenfabriek gevestigd. Jessica Mendels van Campinglife ging daar eens kijken.

Neem een kijkje achter de schermen bij Batavus. In dit filmpje neemt Jessica je mee door de lakkerij van de Batavus fietsenfabriek in Heerenveen.

Wielenmakerij

Montage en controle

In dit filmpje over Batavus laten we zien hoe de wielen in elkaar worden gezet en getest. Daarna worden ze aan het fietsframe gemonteerd. Een deels geautomatiseerd en deels nog handmatig proces dat met de grootst mogelijk zorg wordt uitgevoerd.

Nadat alle onderdelen uit de lakstraat komen, wordt de fiets in elkaar gezet, oftewel geassembleerd. Na de assemblage worden ze getest en gecontroleerd voordat ze worden ingepakt en verscheept.

 

BatavusNog altijd innovatief

Ook nu loopt Batavus nog steeds voorop in het bedenken van slimme en bruikbare, technische innovaties die fietsen veiliger, comfortabeler en plezieriger maken. Denk aan de onovertroffen geometrie van Batavus, waarmee iedereen de ideale zithouding vindt. Het unieke en duurzame Batavus lakprocedé, met maar liefst vijf laklagen op waterbasis. De nieuwe Batavus Aerflow componenten, waaronder een nieuw verlichtingssysteem - met het RAI keurmerk fietsverlichting bekroond - en een automatische kettingspanner. Het Batavus RemovE systeem, waarmee een elektrische fiets er net zo uitziet als een gewone fiets, omdat de accu onzichtbaar is weggewerkt in de kettingkast. De traploze continu variabele NuVinci™ versnellingsnaaf, de handige Batavus Ergo Matic stuurpen, waarmee je in een handomdraai het stuur verstelt, de comfortabele Ergo Grip handvatten, het slimme en veilige Logic Light, de fraai geïntegreerde LED koplampen, de ultralichte, ijzersterke carbon onderdelen en ga zo maar door.

Het onderscheidende van Batavus is goed zichtbaar. In het design van de frames bijvoorbeeld, waarmee al vele prijzen gewonnen zijn voor Goed Industrieel Ontwerp. Voorbeelden zijn de Batavus BUB met het unieke en eigenzinnige paperclipframe en de fraai ge(stroom)lijnde Batavus Venturo. Maar kijk ook eens naar de trendy en stijlvolle kleurcombinaties, de opvallende transfereringen en de geraffineerde spaakpatronen. Het maakt een Batavus in een oogopslag herkenbaar.