Winkelmandje
0 product(en), € 0.00


Fietsstoeltjes test

Trillen doen ze allemaal

Deze eerste plaats betekent niet dat de andere kinderzitjes zoveel slechter zijn. De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen. Wat vooral opvalt, is dat alle zitjes trillen. Het Qibbel-kinderzitje is een negatieve uitschieter. Dat trilt zelfs zeventig procent meer dan de GMG Yepp Mini. Maar is trillen erg? Dat is nog nooit onderzocht. Kennelijk is trillen een blinde vlek voor fabrikanten van kinderzitjes, want ze doen ook niet hun best om het trillen te verminderen. Hetzelfde geldt overigens voor kinderzitjes in de auto, en in een stadsbus kun je ook behoorlijk door elkaar geschud worden. Het is in elk geval behoorlijk oncomfortabel voor een kind dat zo veel meer trillingen krijgt te verduren dan de volwassene op het zadel. Je kunt zelf wel wat doen om het trillen te verminderen.

Tips om het trillen te verminderen

  • Plaats een kussen in het zitje.
  • Pomp je banden minder hard op.
  • Kies een comfortabele route.
  • Rij langzaam over hobbelige wegen.
  • Koop een fiets met voorvork en dikke banden. Dikke banden hoef je minder hard op te pompen om comfortabel te fietsen en zachte banden dempen de trillingen.

Verschillen tussen de zitjes

Het verschil tussen de zitjes zit in het gebruiksgemak van de gordels, de voetriempjes en de voetenbankjes. Zijn de zitjes gemakkelijk te stellen? En kun je de zitjes eenvoudig van het blokje aan de stuurpen halen?

  • Tip 1: Zwart zitjes worden erg warm. Je kunt beter kiezen voor een kleur
  • Tip 2: Met een moederstuur of een zogeheten Steco ‘Pin-up’ heb je meer ruimte tussen stuur en zadel. De Steco pin-up verplaats je het zadel namelijk naar achteren.
  • Tip 3: Met een brede tweepotige standaard, bijvoorbeeld de Jumbo Ursus of Spanninga Easy Duo staat de fiets steviger. Handig en vooral veilig bij het in het kinderzitje plaatsen van het kind.
  • Tip 4: Met een speelgoedstuurtje op de fiets hebben kinderen iets te doen en trekken ze minder snel aan kabels.
  • `

Testuitslagen

+ Gordels bij schouders vastmaken is handig
+ Gordels kunnen op drie hoogtes vastgemaakt worden
+ Windscherm en zitje zitten aan elkaar vast dus kunnen in een beweging van de fiets gehaald worden

Bobike Mini City
De Bobike Mini City kinderzitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar of 9 tot 15 kg. Hij bevat een draaibaar stuurtje en heeft eenvoudig in lengte verstelbare veiligheidgordels met verstevigde Bobike schouder steunen. De kinderstoeltjes zijn uitgevoerd met een driepuntsgordel met veiligheid sluiting en zacht kussentje in vrolijke kleuren. Het zitje is uitgerust met zonder gereedschap verstelbare voeten bakjes en een veilige hoofddeel. Bobike fietszitjes zijn zeer veilig en gekeurd volgens EN 14344.

+ makkelijk op het stuur te zetten en weer af te halen
- windscherm lastig te verwijderen bij sommige fietsen, afhankelijk van de plek van de stuurpen

GMG Yepp Mini
Dit kinderzitje is vaak het eerste fiets stoeltje waar jouw kind op zit. Dat moet dus ook meteen veilig zijn! Dit kinderzitje is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden t/m +/- 3 jaar (15 kg). Als extra optie is er een unieke schokabsorberende slaaprol voor nog meer comfort en ondersteuning als jouw kind in slaap valt wat de fiets ervaring voor jouw kind prettiger maakt.
De GMG Yepp Mini heeft op de juiste hoogte verstelbare voetsteunen met integrale voet bescherming is uitgerust met een 5 punt gordel met schouder bescherming. Jouw kind zit goed vast in het kinderzitje en zal geen last hebben van de gordel. Door de vergrote “instap” van het voorzitje en de ruime afmeting heeft je langer plezier van jouw GMG fiets zitje.
De stuurpen adapter met windscherm-bevestiging zorgt ervoor dat het zitje op bijna elke fiets past. En met een extra adapter kun je het zitje snel overzetten naar een andere fiets en kan het hele gezin en familie genieten van de kleine op dit mooie kinderzitje.

- Korte voetriempjes die snel losschieten

Bobike Mini Plus
De Bobike Mini kinderzitjes zijn geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar of 9 tot 15 kg. De kinderstoeltjes zijn uitgevoerd met een driepuntsgordel met veiligheid sluiting en worden geleverd met of zonder zacht kussentje in veel kleuren en patronen. Het zitje is uitgerust met verstelbare voeten bakjes en eenvoudig verstelbare gordel. Bobike fietszitjes zijn zeer veilig en gekeurd volgens EN 14344.

- Trilt behoorlijk. Zelfs 70 procent meer dan de GMG Yepp mini.

Qibbel voorzitje
Een Qibbel fietszitje is niet alleen stevig en veilig, maar biedt u ook de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe uw zitje eruit ziet. Geïntegreerd verstelbaar gordelsysteem. Gordel kan ook via de hoofdsteun over de schouders. Geschikt voor helmen. Veilige 3-puntssluiting. Voetsteunen zijn zonder gereedschap aan te passen aan de groei van het kind. Ruime kleurkeuze in waterafstotende kussentjes met bijpassende armleuningen en voetriempjes. Eenvoudig te monteren. Verstelbare bevestiging zodat het zitje altijd recht staat.

Bron: Fietsersbond - 2012